Sağlığına Kavuşunca Doğal Yaşama Kanat Çırptı - Son Dakika
Güncel

Sağlığına Kavuşunca Doğal Yaşama Kanat Çırptı

Sağlığına Kavuşunca Doğal Yaşama Kanat Çırptı

Eskişehir’de yaklaşık 2 ay önce vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan kartal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesinde tamamlanan tedavisinin ardından bulunduğu bölgeye götürülerek doğal yaşamına salındı.

22.11.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de yaklaşık 2 ay önce vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan kartal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvanat bahçesinde tamamlanan tedavisinin ardından bulunduğu bölgeye götürülerek doğal yaşamına salındı.

Çukurhisar Göleti yakınlarında vatandaşlar tarafından ayağından yaralı halde bulunan ve yürüyemeyen kartal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan hayvanat bahçesi yetkililerine teslim edilerek tedavi altına alındı. İki ay sonra tedavisi ve yarası tamamen iyileşen kartal, bulunduğu bölgeye getirilerek hayvanat bahçesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince doğaya salındı.

Eskişehir Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ergün Selvi, kartalın doğal yaşama yeniden ayak uyduracağını ifade ederek, "Bugün doğaya salmış olduğumuz, Eylül ayı sonlarında kurumumuz kanalıyla ihbar edilen ve Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne götürülen ve tedavisi tamamlanan kartal, şuan yaşam şartlarına uygun olan bulunduğu bölgedeki alana tarafımızdan salındı. İnşallah doğal yaşama ayak uyduracak ve yaşamını devam ettirecektir" dedi.

Yaban hayatının geliştirilmesi ve yaşam şartlarının geliştirilmesi açısından çalışmalarda bulunduklarını belirten Selvi, "Bununla birlikte ilimizde yaban hayatında gerek hasta gerekse yaralanmış olarak tarafımıza teslim edilen ya da hayvanat bahçesi yetkilileri aracılığıyla kuruma iletilen hayvanların özellikle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü veteriner hekimlerinin tedavilerini yaptıktan sonra eğer ilk tedavi sonucunda daha uzun bir tedavi görmesi gerekirse Bursa'da Bakanlığımızın Yaban Hayatı Tedavi Merkezi'ne gönderiyoruz. Fakat burada tedavi edilebilecekse veteriner hekimlerimiz tarafından tedavi edilen hayvanları, iyileştiklerinde bulundukları habitatlara salıyoruz. Böylelikle doğadaki hayvanların ölmemeleri, yaşama şartları uygun olanları yaşam alanlarına, bununla birlikte doğaya uygun olarak yaşamlarını sürdüremeyecek olanları da koruma altına alıyoruz" diye konuştu.

Kartalın tedavisini yapan ve bölgede salımı için gelen ekipte yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Özkan Tarkan ise, "Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından gerek şikayet olsun, gerekse kendi ekipleri tarafından bulunan yaralı hayvanlar ekseriyetle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki hayvanat bahçesinde ben ve diğer veteriner arkadaşlarımız tarafından tedavi altına alınıyorlar. Bugün doğaya bıraktığımız yaralı kartal da bize ayağından yaralı olarak geldi, ayağının üzerine basamıyordu. Yaklaşık 2 ay süren bir tedavinin ardından ayağının üzerine basar hale geldi ve uçabileceğine inandık. Bugün odlukça başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Umarım doğada daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Kafesin açılması ile doğal yaşamına yeniden kanat çırpan kartal, bir süre sonra gözden kayboldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlığına Kavuşunca Doğal Yaşama Kanat Çırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement