Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin, "Bu bir süreç tabi birden bire ayrılmıyor ama çok ilginçtir İngiltere'de Başbakan Cameron bir şekilde kendi iç siyasetine Türkiye'yi karıştırma şansızlığını ve basiretsizliğini gösterdi.

25.06.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin, "Bu bir süreç tabi birden bire ayrılmıyor ama çok ilginçtir İngiltere'de Başbakan Cameron bir şekilde kendi iç siyasetine Türkiye'yi karıştırma şansızlığını ve basiretsizliğini gösterdi. Neticede kendisi için de kötü oldu. İngiltere halkı için ne olacak, onu da gelecekte göreceğiz." dedi.

Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, dün yapılan oylamayla İngiltere'nin AB'den ayrılması kararını değerlendirdi. "İngiltere'de Başbakan Cameron bir şekilde kendi iç siyasetine Türkiye'yi karıştırma şansızlığını ve basiretsizliğini gösterdi. Neticede kendisi için de kötü oldu. İngiltere halkı için ne olacak, onu da gelecekte göreceğiz." diye konuştu.

Akdağ, Türkiye'nin AB'ye bakışı hakkında ise şunları ifade etti:

"Cumhurbaşkanımızdan ve başbakanımızdan defalarca işittiniz düşüncemizi. Evet biz AB'ye demokrasi, özgürlük ve ekonomik gelişme adına girmeyi istiyoruz. Bu hususta çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz ancak AB'nin çifte standardı bırakması ve samimi olması lazım. AB'nin her gün yeni bir bahane uydurmaması lazım. AB bunu yaptığında bizim halkımızda da bizde de oluşan intiba şudur, burada bazı politikacılar maalesef İslamafobik bir tavırla hareket ediyor. Türkiye'nin büyük ölçüde Müslümanlardan oluşan ülke olması aslında AB'nin Türkiye'ye karşı çıkardığı en büyük engel olarak algılanıyor. Bunu halkımızda bu şekilde algılıyor. Dolayısıyla AB samimi olmalıdır ve bütün olarak neyin peşinde olduğunu açıkça net bir şekilde ortaya koymaktadır. Biz olumlu anlamda gayretlerimizi devam ettireceğiz ama iş burada daha ziyade AB'ye düşmektedir."

"Hava ambulans hizmetlerini ücretsiz veriyoruz"

Akdağ, sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinerek, AK Parti kurulduğundan beri sağlığı öncelikli bir alan olarak ele aldığını belirtti.

Sağlık hizmetlerinin insana her noktada dokunan ve temas eden hizmetler olduğunu vurgulayan Akdağ, ihtiyacı olan her vatandaşa yetişmek için ambulans filosunu güçlendirdiklerini bildirdi.

Akdağ, geçmişte bu hizmetlerin böyle olmadığını hatırlatarak, "Şu anda Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş acil taşıma sistemlerinden birini kurmuş bir ülkeyiz. Dünyanın pek az ülkesinde hava ambulans hizmetlerini ücretsiz alabilirsiniz ama biz Türkiye'de hava ambulans hizmetleri de dahil bu hizmetleri tamamen ücretsiz bir şekilde veriyoruz." dedi.

Vatandaşlardan özellikle göğüs ağrısı çeken, aniden göğüs ağrısı başlayan ve şiddetli göğüs ağrısı olan herkesin mutlaka ambulans talep etmesini isteyen Akdağ, şunları kaydetti:

"Görüyoruz ki genç yaşta erkekler, babalar ve kadınlar evlerinde zaman zaman uzun bir süre göğüs ağrısı çektikten sonra ambulansı aramakta ancak netice itibariyle de bazen iş işten geçmiş olmaktadır. Onun için şiddetli göğüs ağrısı çeken herkes bu başka bir şeydir demeden ambulansı çağırmalıdır. Şehirlerimizde ambulanslarımız 10 dakika içerisinde büyük ölçüde vatandaşlarımıza ulaşmaktadır. Yüzde 90'ın üzerinde çağrı 10 dakika içerisinde karşılanabiliyor. Kırsalda uzak bir köy olursa bunu 30 dakika olarak düşünüyoruz. Şimdi biraz İstanbul'da sistemi güçlendirmemiz lazım. Önümüzdeki aylarda İstanbul'da sistemi çok ciddi ve hızlı bir biçimde daha da güçlendireceğiz."

Akdağ, AK Parti İl Başkanlığından ayrıldıktan sonra Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Akdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement