Sağlık Bakanı Akdağ, Moldovalı Mevkidaşı ile Görüştü - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Bakanı Akdağ, Moldovalı Mevkidaşı ile Görüştü

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin Moldova vatandaşları tarafından en çok ziyaret edilen turizm merkezi konumunda olduğunu belirterek, "Ülkemizi, 2015 yılında 150 bin Moldovalı vatandaş Türkiye'yi ziyaret etmiştir.

24.06.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin Moldova vatandaşları tarafından en çok ziyaret edilen turizm merkezi konumunda olduğunu belirterek, "Ülkemizi, 2015 yılında 150 bin Moldovalı vatandaş Türkiye'yi ziyaret etmiştir. Ülkemize sağlık turizmi kapsamında gelen Moldovalı vatandaşlar da var." dedi.

Akdağ ve Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan, Sağlık Bakanlığında yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından itibaren Moldova ile ilişkilerin gelişerek devam ettiğini belirten Akdağ, gelişen ilişkiler ile ticaret hacminin 500 milyon dolar civarında gerçekleştiğini, Moldova'da 460'a yakın Türk firmasının 250 milyon dolarlık yatırımı bulunduğunu aktardı.

Akdağ, "Türkiye Moldova vatandaşları tarafından en çok ziyaret edilen turizm merkezi konumundadır. Ülkemizi 2015 yılında 150 bin Moldovalı vatandaş ziyaret etmiştir. Moldova vatandaşları tarafından en çok tercih edilen turizm merkezi konumundayız. Ülkemize sağlık turizmi kapsamında gelen Moldovalı vatandaşlar da var." diye konuştu.

Moldova'ya kamu sağlık hizmetleri satış tarifesinden yüzde 20 indirim uyguladıklarını dile getiren Akdağ, arzu edilenin her ülke ve Moldova'nın da sağlık turizmine ihtiyaç duymadan bütün hastalarını ülkesinde tedavi edebilmesi olduğunu söyledi.

Akdağ, Türkiye ve Moldova arasında sağlıkla ilgili anlaşmalar olduğunu anımsatarak, bugünkü görüşmeler sonrasında da ortak çalışma grubu oluşturulacağını ve yapılabileceklerin belirleneceğini kaydetti.

"İş birliğinin güçlendirilmesi önemli ve değerli"

Moldova Sağlık Bakanı Glavan ise gelecek dönemde iki ülke arasındaki iş birliğinin daha güçlü ilerleyeceğine inancını ifade etti.

Son yıllarda yaşanan ticari ve diplomatik gelişmelerle TİKA'nın da Moldova'da sağlık sektörüne yatırımlar yapmayı planladığını aktaran Glavan, bu kapsamda Türk yatırımcıları önemli gördüklerini bildirdi.

Bakan Glavan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin Sağlıkta Dönüşüm Programı ve geçirmiş olduğu sağlık reformları bizim için hayranlık verici düzeyde karşılanmaktadır. Benzer süreci biz Moldova'da da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Karmaşık bir süreç olsa da, bir o kadar da gerekli bir süreçtir. Özellikle hastanelere yönelik bir reform yapmamız gerekiyor bu kapsamda. Türkiye ile iletişimin artırılması, iş birliğinin güçlendirilmesinin oldukça önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Koordinasyon ekibi ile birlikte doğru kararlar alarak süreci başlatabileceğimize inanıyoruz."

Türkiye'nin deneyimlerinden faydanlanmalarının önemine değinen Glavan, "Türkiye'nin başarılı bir şekilde yürütmüş olduğu tütünle mücadele programının da deneyimlerini paylaşmak ve desteğini almayı planlıyoruz. Zorunlu sağlık sigortasına yönelik uygulamaların da Türkiye'de çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini görüyoruz. Önümüzdeki süreçte her iki tarafın da faydasına olacak bir iş birliği yapmayı planlıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sağlık Bakanı Akdağ, Moldovalı Mevkidaşı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement