Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bonzai konusunda bakanlıkların yaptığı çalışma ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

06.07.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bonzai konusunda bakanlıkların yaptığı çalışma ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri'de "İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı" öncesinde bakanlıklar ile birlikte bonzai ile mücadele konusunda başlatılan mücadele ile ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Uyuşturucu ile mücadele çok yönlü olarak İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile önümüzdeki süreçte yerel yönetimleri de bunun içine sokmayı düşünüyoruz" dedi. Bakan Müezzinoğlu, "Birebir, 24 saat vatandaşla iletişimi olan yerel yönetimlerimiz ile yoğun ve dinamik bir çalışma yapmamız gerekiyor. Özellikle gençleri ve çocukları alışkanlık safhasına gelmeden korumamız, bilinçlendirmemiz, aileleri bu konuda korumamız ve bilinçlendirmemiz, özellikle Halk Sağlığı kurumumuz bu yönde çalışma yapacak. İçişleri Bakanlığımız ulaşımın önünü kesmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile biz de tedavi ve tedavinin devamlılığı konusunda AMATEM'ler konusunda yeni bir yol haritası planlıyoruz ve inşallah yoğun bir çalışma ile gençlerimizi ve insanlarımızı uyuşturucu belasından kurtarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak ise Bakan Müezzinoğlu, "İlk defa milletimiz kendi eliyle Cumhurun başkanını seçecek, cumhur ilk defa kendi vicdanının ve aklının öngördüğü bir şekilde Cumhurbaşkanı'nı seçmiş olacak. Bu millet artık Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ağır bedelini ödemeyecek. Çünkü geçtiğimiz süreçlere baktığımızda 70 yılında bu yana izlediğimde neredeyse bütün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerilimler oldu. Hep millete bedeller ödetildi ve 2007'deki hukuk skandalı millete bedel ödeten bir anlayıştan, milletin kendi tercihi ile cumhur olarak Cumhurbaşkanı'nı seçeceği bir sürece sebep oldu. Bu milletin hukukuna zulmedenlerin, bu millet adına hayırlı bir işe vesile oldukları adına millet adına teşekkür etmek isterim. O gün bu sıkıntıları çekmeseydik bu gün milletin iradesinin sandıkta güçlü bir şekilde tecelli edeceği süreçleri de bu millete yaşatamazdık.

Milli iradenin bu gün geldiği noktada milletimiz adına üçüncü önemli dönüm noktasıdır. Birincisi 23 Nisan 1920 TBMM'nin kuruluşudur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sonra çok partili döneme geçiş ikinci dönüm noktasıdır. O da milletin önüne çeşitli alternatif sunulması ve demokrasinin yerleşmesi adına önemli bir dönüm noktasıdır. Bu sürecin 60-65 yıldır ağır bedellerini bu millet zaman zaman çekti. Şimdi de artık final noktasına geldi. Cumhur kendi liderini kendi vicdanı ile seçecek ve Türkiye Cumhuriyeti Başkanını seçmiş olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, sorulan bir soru üzerine ise "Hafta sonu hafta başı, bayram, gece sağlık giderleri ve sağlık hizmetlerinde herhangi bir sorun çıkarmayız. SGK'nın zaman zaman bazı istisnai uygulamaları oluyor kendi çerçevesinde ama vatandaşın sıkıntı çekeceği hiçbir icraata AK Parti imza atmaz" cevabını verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement