Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletin vicdanında, adaletin tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda içimiz ne yazık ki buruk. Bu millet geleceğe adalet anlamında daha güvenle yürümek istiyor" dedi.

15.05.2015 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletin vicdanında, adaletin tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda içimiz ne yazık ki buruk. Bu millet geleceğe adalet anlamında daha güvenle yürümek istiyor" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Mudanya'daki sahil projesinin temel atma töreninin ardından Mudanya Adliyesi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, toplumun bağımsız ve tarafsız bir adalet beklediğini söyledi.

Adaletin vicdanları sızlatmaması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, "Ne yazık ki zaman zaman bu anlamda vicdanların sızladığı ve adalette olan duygunun sarsıldığı dönemleri veya kararları bu millet yaşadı. Bu kararlara da katlanmak zorunda kaldı. Ümit ve arzu ederim ki Türk milleti adına verilen karar vicdanlara oturmalı, vicdan arkasında durabilmeli" diye konuştu.

"Bizler vicdanımızın esiri olduğumuzda o kararın vicdana oturup oturmadığını milletin yüce vicdanı ile çok daha net teraziler" diyen Müezzinoğlu, milletin vicdanında hala ağır izlerini taşıdığı süreçlerin yaşandığını hatırlattı.

Birilerinin darbe yaparak milli iradeyi idama götürmek istediğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"27 Mayıs'ı bu millet unutmadı. Milli iradenin temsilcilerine biri darbe yaptı. Darbe yapılan irade esasında şahıslar değil, milli iradeydi, demokrasiydi, sandığın iradesiydi. Darbeyi yaptı, savcılardan hüküm vermesini istedi. O günkü savcı da 'Ben ne yapayım? Yukarısı öyle istiyor' dedi. Şimdi bu yüce Türk milleti adına verilmiş karar vicdanlara oturabiliyor mu? 1960'dan 2015'e aradan 55 sene geçiyor ama vicdanlar hala diyor ki 'Burada adalet, benim vicdanımı kararttı, kanattı'. Bu yakın süreçte 411 milletvekili, anayasa değişikliği yapıyor, TBMM'nin neredeyse 3'te 2'sinden fazla. Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor. Peki yüce Türk milletinin vicdanı nerede? Ne değişti de bugün başörtüsü konusu sorun olmaktan çıktı? O gün 411 milletvekili, milletin vicdanı değil miydi? Adaletin bağımsızlığına leke gelmedi mi?"

"367 şartı hangi hukuk vicdanına sığdı"

Toplumun milli iradesinin çeşitli güç odaklarıyla zedelenmesi halinde demokrasi ve hukuk devleti olmayacağı görüşünü belirten Müezzinoğlu, "80 darbesinin anayasasıyla çalıştığımız TBMM, 184 milletvekili olduğunda savaş kararı, anayasa değişikliği, bütün kanun ve kararları tartışabilir, görüşebilir ama bir cumhurbaşkanı seçeceğiz dediler ki '367 olmadan gündeme geçemezsiniz'. 367 şartı hangi hukuk vicdanına sığdı.

Adalete olan güven ne yazıkki sarsılıyor. 3-4 arkadaşımız veya görevli, bu milletin milli iradesiyle çeteleşerek milli iradeye tuzak kuramaz. Bu tuzaklara tavır koymayan bir adalet camiası milletin vicdanındaki yerinin saygınlığını yukarıya taşıyamaz. Milletin vicdanında adaletin tarafsızlığı ve bağımsızlığı konusunda içimiz ne yazıkki buruk. Bu millet geleceğe adalet anlamında daha güvenle yürümek istiyor."

Müezzinoğlu, milletin kaderini değiştirecek meselelerde, Türk milleti adına karar verirken, bu kararın vicdanlarla örtüşüp örtüşmediği konusunda bundan sonra çok daha dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra açılış kurdelesini kestiği binayı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement