Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2-2,5 yıldır milli iradenin önüne kurulan tuzaklar, milletin önüne döşenen mayınlar ve demokrasinin önüne döşenmek istenen bütün mayınlar ve engeller, 1 Kasım akşamı milletimiz tarafından temizlendi.

11.11.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2-2,5 yıldır milli iradenin önüne kurulan tuzaklar, milletin önüne döşenen mayınlar ve demokrasinin önüne döşenmek istenen bütün mayınlar ve engeller, 1 Kasım akşamı milletimiz tarafından temizlendi. Şimdi bu yolda hep birlikte güçlü bir yürüyüşe ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Coho Hotel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Fuarcılığın, gelişme ve pazarlamanın önemli dinamiklerinin başında geldiğini belirten Müezzinoğlu, " Türkiye, fuarcılık alanında son 10 yılda çok farklı etkinlikleri gündeme getirir oldu. Bursa da bu konuda öncü ve lider olmanın özelliğine sahip bir şekilde geri kalmadan öncülük ederek vazifesini yerine getirir durumda" ifadesini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de insanların alın terinden çok "akıl teri"ne ihtiyaçlarının olduğuna değinerek, ülke insanının alın teriyle 100 yıldır yoğrulmasının ardından, "akıl teri"nin devreye alınması gerektiğini fark ettiğini anlattı.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaman zaman bazı konuşmalarda ülke insanımızı 100-150 yıldır 'Alın teri kutsaldır' diyerek yalnızca emeğe, alın terinin kutsallığına yönlendirdiler. Bizi bir aldatmaca ile alın terimizi sömürdüler. Esasında akıl teri önemli ve daha fazla akıl teri kutsaldır. 'Hiç akletmez misin, hiç düşünmez misin' diye defaatle soru soran bir medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla akıl teri ve beyin terini merkeze alarak, alın terini de onunla örtüştürerek bir yolculuğu başarabildiğimizde, inanıyorum ki muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe çok hızlı yaklaşacağız" diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, dün ölümünün 77. yılı olduğunu ve onu bir kez daha rahmet ve şükranla andığını belirten Müezzinoğlu, "Atatürk, özü itibarıyla bize ne bıraktı baktığımızda, bize genç Cumhuriyet'i miras bıraktı. Vasiyet olarak bize ne bıraktı diye baktığımızda da o istiklal mücadelesine, meydana çıktığında merkeze aldığı esas cümle Cumhuriyet daha kurulmadan 23 Nisan 1920'de TBMM'yi topluyor ve 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Müthiş bir huzuru hep birlikte yaşıyoruz"

Ülke için çok önemli bir seçimin geride kaldığını anlatan Müezzinoğlu, milletin bu seçimin öneminin bilincinde olduğunu vurgulayarak, milletin 1 Kasım'da vicdanı, sağduyusu, aklı ve izanıyla gelecekle ilgili kararını verdiğini bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Vekaleti alanlara düşen sorumluluk, merkeze milleti alan, milletin hak ve hukukunu alan, milletin yarınlarını bugünden güçlü yapma iradesini koyabilmektir. Bir hafta sonraki sürece geldiğimizde evet, ülke olarak demokrasimiz adına, milli irade adına müthiş bir huzuru hep birlikte yaşıyoruz. Geleceğe ait müthiş bir heyecanı hep birlikte paylaşıyoruz. Geleceğe ait öz güvenimizin perçinleşmesi ve koşarak bir yolculuğu yapabilme irademizi yeniden yakalamanın huzurunu yaşıyoruz. Bizler de aynı zamanda sorumluluğunu da hissediyoruz. 2-2,5 yıldır milli iradenin önüne kurulan tuzaklar, milletin önüne döşenen mayınlar ve demokrasinin önüne döşenmek istenen bütün mayınlar ve engeller 1 Kasım akşamı milletimiz tarafından temizlendi. Şimdi bu yolda hep birlikte güçlü bir yürüyüşe ihtiyacımız var. Gerektiğinde koşarak, gerektiğinde uçarak güçlü bir yolculuğu hep beraber yapmamız gerekiyor."

Müezzinoğlu konuşmasının ardandan, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile fuarın açılış kurdelesini kesti.

Merkezdeki 4 salonda, 100'ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin yer aldığı fuar, 14 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement