Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

''Milletin bedel ödeyeceği anlayışlardan ziyade milletin kazanacağı anlayışların benimsenmesi gerekir. Büyük önder Atatürk’ün sözündeki gibi 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir Türkiye' bu yolculuğa giden bir Türkiye’yi aksatmak kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur''

24.03.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletin bedel ödeyeceği anlayışlardan ziyade milletin kazanacağı anlayışların benimsenmesi gerektiğini ifade ederek, "Büyük Önder Atatürk'ün sözündeki gibi  'Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir Türkiye'. Bu yolculuğa giden bir Türkiye'yi aksatmak kendi ayağımıza kurşun sıkmak olur" dedi.

Uzunköprü ilçesinde Süleybe-Şefik Öztürk Huzurevi'nde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, buradaki yaşlılarla sohbet etti, istek ve sıkıntılarını dinledikten sonra yaşlılara karanfil dağıttı.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Uzunköprü Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıya yaptığı konuşmada, yerel seçimlere çok az bir süre kaldığını hatırlatarak seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ekonomik istikrarı bozmak için bazı kişilerin dinamiklerle oynama niyetinde olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, Türkiye'nin en büyük kazanımının ekonomik istikrarını korumaktan geçtiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı olarak bu yıl önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bu yıl 2 katrilyon liralık sağlık alanında yatırım yapıldı. Şu anda 31 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz devam ediyor. Bunların yarısı bu yıl, yarısı da gelecek yıl bitecek. Türkiye bu dinamikleri yakaladı. Ambulans uçak diyoruz, helikopter diyoruz. Bütün bunun temelinde ekonomik istikrar yatıyor. Eğer ekonomik istikrar olmasaydı benim 2 katrilyon yalnız bir yılda yatırım projelendirebilmem mümkün değildi" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin gelişmesinden ve güçlenmesinden Almanya, İngiltere, Fransa ve İsrail'in rahatsız olmasını anlayabildiğini fakat içeriden istikrarın bozulması için çomak sokmak isteyen kişileri anlamakta zorluk çektiğini söyledi.

"Bunun bedelini yine millet ödeyecek, daha önceki bedelleri kim ödedi, hep millet ödedi" diyen Müezzinoğlu, "Dolayısıyla milletin bedel ödeyeceği anlayışlardan ziyade milletin kazanacağı anlayışların benimsenmesi gerekir. Büyük Önder Atatürk'ün sözündeki gibi 'muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir Türkiye'. Bu yolculuğa giden bir Türkiye'yi aksatmak kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi bir hadise olur. Ama bu seçimleri inşallah yine duraksamadan atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasının ardından Gazi Caddesindeki esnafları ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Müezzinoğlu, adayları Ercan Çobanoğlu'na destek istedi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement