Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"(Çocuk felci aşısı) Suriye'den gelenler, ilgili tüm aşı kontrolleri yapılarak sınırdan alınıyor.

08.06.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriye'den gelenlerin aşı kontrolleri yapılarak sınırdan alındığını belirterek, "Bazen de kontrol dışı geçişler oluyor. Onlara da bizimle irtibat kurulduğu andan itibaren kart veriliyor. Bakanlık, bilim kurullarıyla gerekli değerlendirmeleri yaparak her türlü tedbiri alıyor, almaya da devam edecektir. Şu anda olağanüstü panik yaratacak veya birilerinin oluşturmak istediği o olumsuz havaya gerek yok" dedi.

Müezzinoğlu,  "Beyoğlu Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor Projesi" kapsamında Hasköy Sahili'nde düzenlenen "Beyoğlu Sağlığa Yürüyor" etkinliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çocuk felci aşısına ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, Kasım-Aralık aylarında 17 ilde 5 yaş altı çocuklara 2 periyod olarak bu aşının yaptırıldığını belirterek, 5-11 Haziran arasında İstanbul'da bilim kurulunun riskli gördüğü bölgelerde, yaklaşık 6 ilçede 5 yaş altı gruba polio aşısı kampanyası yapıldığını, bir ay sonra da tekrarlanacağını söyledi.

Suriye'den gelen tır şoförlerine de çocuk felci aşısı yapıldığı iddialarına ilişkin soruya da Müezzinoğlu, "Suriye'den gelenlerin ilgili tüm aşı kontrolleri yapılarak sınırdan alınıyor. Bazen de kontrol dışı geçişler oluyor. Onlara da bizimle irtibat kurulduğu andan itibaren kart veriliyor" diye konuştu.

Aşılarla ilgili kararın Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nca verildiğini ifade eden Müezzinoğlu, bu kurulların ihtiyaç duyduğu her türlü tedbiri almanın da görevleri ve sorumlulukları olduğunu kaydetti.

Aşıyla ilgili gizlilik iddiası

Çocuk felci aşısıyla ilgili gizlilik kararı olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede hiçbir şey gizli değil. Gizlilik dedikodusuyla toplumda psikolojik bir algı yönetimi yapmak ve huzuru bozmak isteyenler var. Bakanlık olarak hiç bir adımımızı uygulamamızı gizli yapmıyoruz. Zaten yapabilir miyiz. 17 ilde 5 yaş altı çocuklara aşı yapıyorsun. Neyini gizleyeceğiz. Bir taneyi gizleyebilirsin, 100 bini gizleyebilir misin? İstanbul'da 6 ilçede bilim kurulunun değerlendirmesiyle çizdiğimiz çerçevenin uygulamasının neyini gizli yapabiliriz. Hiç kimsenin panik oluşturma hakkı yok. Dedikodu üretmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu sağlıktır. Sağlık, flaş haberler ve dedikodularla yönetilmez, Bilim kurulları değerlendirir, yarın yeni bir karar alır, onu da uygularız. Bilimsel hadiselerdir. Bunlar toplumun uluorta, dedikoduyla karar vereceği olaylar değil. Toplum şunu bilmeli; Bakanlık, bilim kurullarıyla gerekli değerlendirmeleri yaparak her türlü tedbiri alıyor, almaya da devam edecektir. Şu anda olağanüstü panik yaratacak veya birilerinin oluşturmak istediği o olumsuz havaya gerek yok. Son derece açık net kamuoyuna deklare ederek yaptığımız çalışmalar." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti
    10:09 Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Güzelçamlı Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti
    10:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Seçer, arıcılığın önemine vurgu yaparak, üretici kadınlara ve küçük işletmelere destek verdiklerini belirtti.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:08 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Kırklareli'nde Nüfus Müdürlükleri Seçim Günü Hizmet Verecek
    10:06 Kırklareli'nde Nüfus Müdürlükleri Seçim Günü Hizmet Verecek

    Kırklareli Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinin hafta sonu hizmet vereceğini duyurdu. Ayrıca, Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi ve öğrencilere trafik eğitimi verildi.

  • Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi
    10:05 Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi

    Çorum'da polis ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulamalarında, kent merkezi ile Kargı ilçesinde 63 araç ve 426 kişi incelendi. Uygulama sonucunda 1 tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ayrıca, çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafiğe aykırı hareket eden 3 araç ve 1 motosikletin sürücüsüne toplam 58 bin 400 lira para cezası uygulandı. Araçlar ve motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.

  • Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi
    10:05 Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ve Akdeniz İlçesi'nde otobüs turu gerçekleştirerek halkı selamladı. Tur boyunca Seçer'e CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş eşlik etti.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı
    10:05 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı

    Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Nasuhdede Mahallesi'nde halkla buluştu ve görevde olduğu 5 yıl boyunca şehrin 14 mahallesinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Ekicioğlu, eşit hizmet anlayışıyla tüm mahallelere hizmet verdiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

  • Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi
    10:04 Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi

    Yerel seçimlere geri sayım sürerken Saadet Partisi, Menemen'de miting düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erduran ve Menemen Belediye Başkan adayı Tekin Alptekin'in birlikte katıldığı mitingde, çözümün Milli Görüş ve Saadet Partisi'nde olduğu mesajı verildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otomotiv şirketi çalışanlarıyla iftar yaptı
    10:04 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otomotiv şirketi çalışanlarıyla iftar yaptı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut ile birlikte özel bir otomotiv şirketinin ustaları ve çalışanlarıyla iftar yaptı. İftar sonrası yapılan konuşmada Seçer, davet için Özyurt ailesine teşekkür etti ve birlik, dirlik, beraberlik dileklerini iletti.

  • Mehmet Tosun, Bodrum'da Sahne Sanatları Oyununu İzledi
    10:02 Mehmet Tosun, Bodrum'da Sahne Sanatları Oyununu İzledi

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları öğrencilerinin sahnelediği 'Bernarda Alba'nın Evi' oyununu izledi. Tosun, Bodrum'un kültür ve sanat dünyasını zenginleştirecek projelerine önem verdiğini belirtti. Ayrıca, esnaf ziyaretleri ve halk buluşmalarıyla projelerini anlatmaya devam ediyor.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.


Advertisement