Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Gana'ya gittim, Gana'da cami yapıyoruz.

20.02.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, " Gana'ya gittim, Gana'da cami yapıyoruz. Gambiya'ya gittik, Gambiya'da cami yeri ayrılmış, cami yapıyoruz. Arnavutluk'ta, Tiran'da cami yapıyoruz. Balkanları saymıyorum" dedi.

Müezzinoğlu, Küçükçekmece'deki Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, 1994'ten beri Yavuz Selim Vakfı'nın gayretlerini birebir takip etme noktasında olduğunu söyledi.

Bu okulun açılışında emeği, katkısı, bir lirası olanların yanı sıra bir lirası olmayanların da dualarının olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Gönül dolusu hayalleri umutları var. O hayalleri ve umutları karartmak ve söndürmek isteyen dönemleri yaşadık. Bu dönemlerde zaman zaman hayal kırıklıkları, zaman zaman 'Çok kolay çözebiliriz' deyip de çözemediğimiz süreçleri yaşadık" diye konuştu.

Bütün bunlara rağmen bugün bu eserin hakkını teslim etme noktasında geldiklerini anlatan Müezzinoğlu, milletin bu anlamdaki hayallerinin, umutları, duaları ve gönülden gayretlerinin 60 yıldır devam ettiğini kaydetti.

Milletin, medeniyetine, inanç ve değerlerine sahip çıkma ve tarihi geçmişinden getirdiği mirasa sahip çıkarak, onun tarihi geleceğe taşıma derdinin, 60 yıldır çok büyük farklı boyutlarda devam ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Hep zorluklarla, sıkıntılarla gitti. Zaman zaman umutsuzluklara gidecek noktaya geldi. Ama 'İnancımızda umutsuzluk yoktur' diyerek, asla umutsuzluğa da teslim olmadık. Hep emek verdik, hep gayret gösterdik, zaman zaman sabrın nimetini, bereketini bekledik. Allah sabredenlerle beraberdir. Cenab-ı Allah, gayret edene, emek verene, çalışmalarının, samimi dualarının karşılığını, asla karşılıksız bırakmaz. Bunu bildi, buna inandı ve bu inancının artık rahmetini bereketini görmeye başladı."

"Ecdadımız arkasında çil çil kubbeler bıraktı"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, cuma namazında hatibin, "Başkürdistan'da Rusya'da İslam Kültür Merkezi'ne yardım topluyoruz" dediğini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gana'ya gittim, Gana'da cami yapıyoruz. Gambiya'ya gittik, Gambiya'da cami yeri ayrılmış, cami yapıyoruz. Arnavutluk'ta, Tiran'da cami yapıyoruz. Balkanları saymıyorum. Tarihi eserlerimiz, camilerimiz kültür merkezlerimiz, türbelerimiz artık bu medeniyetin değerlerinin sahipleri tarafından, yeniden sahiplenen noktasına geldik. Somali'de, Sudan'da, Pakistan'da hastane açtık. Kırgızistan'a hastane yapıyoruz. Bu millet medeniyetiyle buluştuğunda, medeniyetinin derdini dert edinen yöneticilerle buluştuğunda, inanıyorum ki farklı örnekleri... Hani biz söz var tarihi geçmişimiz ile ilgili. Arkasında çil çil kubbeler bırakan ecdadımız. Evet o ecdadın torunları, artık arkalarında inşallah bereketini de nasip etsin. Çil çil eserler bırakıyor. Bu milletle ne kadar onur ve gurur duysa, bu milletin bütün zorluklara, sıkıntılara, bütün zulümlere rağmen... 'Benim bir hayat felsefem var, benim bir dünya görüşüm var. Ben yaratana teslim oldum ve yaratanıma şükür borcum var.  Onun yarattıklarına da samimiyetle faydalı olma derdim var' diyor. Biz, 'Yaratılanı severim yaratandan ötürü' diyerek herkese faydalı olmayı ve faydalı olmak içinde bu imam hatip neslinin peşinden koşan bir milletin mensuplarıyız. İmam hatip nesli asla düşmanına bile kötülük düşünmeyen, düşmanının bile iyiliğine vesile olacak ortamları düşünebilen, oluşturmaya çalışabilen bir anlayışın mensuplarıdır."

İmam hatip lisesinin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Müezzinoğlu, özellikle öğretmen ve öğrencilerden bu duaların karşılığını boş çıkarmamalarını istedi.

Müezzinoğlu, "Bu derdi dert edinmeleri ve burada bu emeklerin, duaların beklediği tek bir şey var. Hayırlı nesiller yetiştirmek. Rabbim inşallah onlara da, bizlere de ülkemizin, milletimizin ve ümmetin hakkını ve hukukunu koruyabilen, bunun için hesap gününde hesap verebilmeyi hepimize nasiıp etsin. İnşallah güzel hizmetler artarak devam edecektir. Ama bunun artarak devam etmesi matematikselin ötesinde rahmet ve berekete dönüşmesi içinde daha çok duaya, gayrete ve daha çok alın terine ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iki gün önce Pakistan'da olduklarını, 15 gün öncede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Etiyopya, Cibuti' ve Somali'ye gittiklerini hatırlattı.

Dünya mazlumları ve mağdurlarının bu milletin duruşuna, milletin onlara sahip çıkıp, çıkamayacağına baktığını anlatan Müezzinoğlu, "Dualar, bu milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında bu milletin kaderini kendi kaderleri gibi görüyorlar. Onun için bize düşen sorumluluklar, yalnız şahsımız adına değil, sevdiklerimiz, milletimiz adına değil, mazlum ve mağdur milletler adına da sorumluluklarımız var" şeklinde konuştu.

Vali Şahin

İstanbul Valisi Vasip Şahin de milletin hakkının millete iade edilmesine şahadet ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Bu müesseselerin, Türkiye'nin her tarafından milletin birer liralık yardımlarıyla yapıldığını belirten Şahin, bu kurum ve müesseselerin, bugünki modern çağın hastalıklarına ilaç önerisi olarak tüm dünyaya sunulacak bir model olduğunu aktardı.

Vali Şahin, "Modernizmin getirmiş olduğu gerek şahsi gerek ailevi gerekse toplumsal hayatın teessürü noktasında aslında bu eğitim modeli çok önemli bir alternatif olmakta. Bugün yaşadığımız birçok sorunun, cinayete veya başka türlü sapkın davranışlara varan birçok olayın, hastalığın belki en önemli ilaçlarından birisidir" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve diğer yetkililerle Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement