Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Zenginlikleri rahmete ve berekete dönüştürmenin tek bir yolu var birbirimizi daha çok sevmek.

01.03.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Zenginlikleri rahmete ve berekete dönüştürmenin tek bir yolu var birbirimizi daha çok sevmek. Ayrıştıran ya da çatıştıran olunmaması gerekir" dedi.

Müezzinoğlu, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasınca (UTSO) Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksek Okulu'ndaki konferans salonunda düzenlenen "UTSO 2012-2013 Vergi Rekortmenleri ve Uzunköprü Ticaret Borsası 2014 Yılı Tescil" töreninde yaptığı konuşmada, siyasete adım atmanın karşılığını fazlasıyla gördüğünü söyledi.

Vatandaşlara teşekkür eden Müezzinoğlu, "Edirne'de gerçekten siyasi hayatımın en anlamlı ve en değerli dönemini yaşadım. Bu anlamda her gittiğim kahvehanede, her gittiğim köyde, her kapısını çaldığım evde samimiyet gördüm, iyi niyet gördüm" diye konuştu.

Edirnelilerin mutlu olduğunu görmesiyle bütün yorgunluğunun gittiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Daha çok yapabilmeyi evet her ne kadar hatim indiremesem de daha çok Yasin okumayı bana öğrettiler. Çok teşekkür ediyorum ama Yasinleri beraber okumalıyız, hatimleri beraber indirmeliyiz. Yalnız isteyen değil, bu anlamda taşın altına elini koyan olmalıyız. Yine sitemimi söyleyeceğim 'birlikte taşın altına elimizi koyalım' dediklerinde onları bu noktaya taşıyan insanlara yardımcı olmalıdırlar. Yine bölgen adına sorumluluklarından kaçarsan, 'nereden çıktı bu adam Edirne'ye geldi' diyebiliriz. 'Şimdi de niye gidiyor bizden' diye ağlamak zorunda kalırız. Kendi dinamiklerimizi fark edelim. Trakya'nın kendi dinamikleri güçlü ve farklı. Bu dinamiklerin öncülüğünü birilerinden beklemekten vazgeçmeliyiz. Ben de varım diyebilmeliyiz."

"İnsanımız korkutuluyor"

Müezzinoğlu, eser bırakan bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Birlik beraberlik içerisinde ülke geleceği için çalışılması gerektiğini die getiren Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Zenginlikleri rahmete ve berekete dönüştürmenin tek bir yolu var birbirimizi daha çok sevmek. Ayrıştıran ya da çatıştıran olunmaması gerekir. Bir şeyden daha rahatsızım. İnsanımız korkutuluyor. Şunlar gelirse bu olur, diye korkutuluyor. Arkadaşlar, korkak bir millet, korkak bir nesil, korkak bir anlayış olabilir mi? Yanlış yapanlar, hizmet etmeyenler korksun. Bu ülke insanıyla, milletiyle omuz omuza yürüyemeyenler korksun. Dolayısıyla şunlar gelirse bu olur, bunlar gelirse şu olur, şunlar gelirse bunu kapatacaktan korkuyorsak asla Atatürkçüyüz dememeliyiz çünkü bu cümleye hakkımız yok. Çünkü Atatürk'ün hayatında korku yoktu. Özgüven, cesaret vardı. Milletine inancı ve güveni vardı. İnşallah önümüzdeki dönem kader ne gösterir bilemiyorum. Ben geçen dönem milletvekili adaylığımı bir televizyon programının alt yazısında adımı görünce öğrendim. Ama ili göremedim. Dedim ki beni bir başka yere gönderdiler. İnternet falan kilitlenmişti. Sonra öğrendim ki Edirne'ye gelmişiz. Bundan çok mutlu olduğumu o gün de bu gün de söyledim. Şayet genel merkez Hakkari'ye gönderseydi orada ay yıldızlı bayrağın altında bu güven ve samimiyetle çalışırdım. Bu kadar mutlu olur muydum onu bilemiyorum. Takdirleri size bırakıyorum. Ama bu ülkenin her karışı bizim. Her karışında  sokak güvenliği ve insanların geleceği bizim sorumluluğumuzdur."

-"Edirne, Balkanların tam merkezinde"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Edirne'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve dünya tarihine geçecek atılımlar yaptıklarını söyledi.

Trakya ve Edirne'nin tüm kurumlarının birlik olabileceğini tüm Türkiye'ye gösterdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Edirne'nin daha da gelişmesi gerektiğini belirtti.

Kadın istihdamı açısından 81 ilin içerisinde Edirne'nin birinci olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Edirne'nin geleceği nerede biliyor musunuz? Edirne, Balkanların tam merkezinde. Avrupa kenti. Etrafımıza baktığımız zaman tam 62 milyon nüfus 10 tane ülke var, hizmet vereceğimiz, mal satacağımız, eğer biz bu malları üretebilirsek. Bu yanı başımızdaki bölge kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolar. Yılda da 225 milyar dolar ithalat yapıyor bu bölge. Biz burada ne kadar ihracat yapıyoruz diye bakıyorum tam 7 milyar dolar. Yani denizde damla. Edirne'nin yeni hedefine bakması lazım. Bu kapsamda Edirne'de ne üretirsen Balkanlara ne satarım diye bakacaksın. Ne getirirsem Türkiye'de bunu Balkanlara satarım diye bakacaksın."

Konuşmaların ardından, 2012-2013 Vergi Rekortmenleri ve Uzunköprü Ticaret Borsası 2014 Yılı Tescil belgesi almaya hak kazanan iş adamlarına plaket verildi.

Öte yandan, Müezzinoğlu, Uzunköprü TOKİ Roman konutlarının teslim törenine de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement