Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Baba Ocağında - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Baba Ocağında

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki Yunanistan'da, Batı Trakya'daki bütün Müslüman Türk azınlığı Yunanistan'ın bir zenginliğidir.

13.07.2015 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki Yunanistan'da, Batı Trakya'daki bütün Müslüman Türk azınlığı Yunanistan'ın bir zenginliğidir. Bu zenginlik korundukça Yunanistan yarınlara daha çok güven ve istikrarla girecektir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa Osmangazi İlçe Belediyesince doğup büyüdüğü köy olan Gümülcine'ye bağlı Kozlukepir köyünün meydanında düzenlenen iftar programında hemşehrileriyle bir araya geldi.

İftardan sonra konuşan Müezzinoğlu, Batı Trakya'nın güzel köyü kendisinin de doğduğu, büyüdüğü Kozlukepir köyünde hemşehrileriyle iftar sofrasında birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu iftarda buluşan binlerce insanın dostluk için bir araya geldiğini belirten Müezzinoğlu, "Bu akşam buraya gelen binlerce kardeşimiz kardeşlik, dostluk istediği için birlik ve beraberlik dediği için sevgi ve hoşgörü dediği için burada. Türkiye'nin her köşesinden, Bursa'dan İstanbul'dan, Tekirdağ'dan, Edirne'den Balkanlar'dan, Batı Trakya'nın hemen hemen her köşesinden binlerce insanımız bir dostluk, kardeşlik anlayışı ile burada bu akşam" diye konuştu.

Ramazan ayının rahmet, bereket mağfiret  ayı olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu akşam burada bu sofrada bize ramazanın nasıl rahmet, nasıl mağfiret, bereket ayı olduğunun çok güzel fotoğrafını bu köyde yaşıyoruz. Rabbim bu ayın rahmet ve bereketini birbirimizi daha çok sevme üzerine, birbirimize daha çok güvenme üzerine 'birlikten güç doğar' anlayışını kuvvetlendirme üzerine bereketlendirsin diyorum. Ramazanın rahmeti ve bereketine tüm Batı Trakyalı hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik anlamında ihtiyacı var. Ramazanın rahmet ve bereketinin, birlik ve beraberlik üzerine güçlenmesine 80 milyon Türk milletinin ihtiyacı var. Ramazanın birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde, İslam dünyasının mağdur ve mazlum insanlarının ihtiyacı var."

"Bu sokaklarda büyüdüm, çocukluğum bu topraklarda geçti"

Bu sokaklarda büyüdüğünü, çocukluğunun bu topraklarda geçtiğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Önünde konuştuğum caminin minaresinde ezan okuduğum günleri hatırladım. Gerçekten bu topraklardan  güzel insanlar çıkıyor. Hem toprağına hem dünyaya hizmet eden, dünyanın neresinden olursa olsun iyilik yapan, güzellik düşünen insanlar bu sokaklardan çıkıyor. 11 yaşında okuduğum ezanı, bu sokaklarda bisiklet sürerken düştüğümü ve hemen caminin arkasındaki ilkokulda beni yetiştiren değerli hocalarımı unutmam mümkün değil. Bugün sizin huzurunuzda yakasında farklı farklı sıfatlar olarak buradayım. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Bursa milletvekili sıfatlarını taşıyorsam veyahut da dahiliye uzmanı bir hekim unvanını taşıyorsam Türkiye'de veya burada farklı farklı güzelliklere sahip olduysam bu toprakların bana verdiği değerlerden bugünlere geldim. İnşallah gelecek nesillerimiz de de bu sokakların güzellikleri, medeniyet anlayışı ile büyür. Hangi dilden, inançtan, milletten, medeniyetten olursa olsun ona bakmadan insan olduğuna bakan insanlığı önceleyen insanlar var burada. Buradaki insanlar asla kötülük düşünmez, asla yanlış yapmaz. Daha çok güzellik, iyilik, fayda, daha çok üretme ve bir arada olabilmeyi başarabilmeyi insanlık anlayışına layıkıyla yaşayan insanların olduğu topraklardır. Rabbim bu topraklarda yaşayanların yarınlarını bugünden daha iyi edecektir ondan şüphem yok."

"Yarınlarınız daha güçlü, çok daha umutlu olacaktır"

"Bugün veya geçmişte bazı sıkıntılar yaşanmış olsa da sıkıntılar insan içindir" diyen Bakan Müezzinoğlu, "İnsanda irade varsa insanda gurur, yürek varsa o sıkıntıları aşabilmeyi de birlikte başarabilecek iradeyi oluşturabilen bir anlayış da vardır. O nedenle gerek Balkanlardaki, gerek Batı Trakya'daki tüm kardeşlerim iradenize iyi sahip çıkın. Birlik ve beraberliğinize gönülden sahip çıkın. Yarınlarınız daha güçlü olacaktır, çok daha umutlu olacaktır" ifadesini kullandı.

Her iki ülke arasında geçmişte yaşanan sıkıntıların yarınlara sıkıntı olarak değil yaşanan sıkıntılardan dersler çıkartan bir anlayışa devam edeceğini söyleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz süreçte iki ülke arasında yaşanan sıkıntılar iki ülkede yaşanan azınlıklara bedel ödeterek yansıtan bir anlayıştan iki ülkedeki azınlıklar artık her iki ülkenin de zenginliği ve gücü olarak değerlendirecek. İnanıyorum ki Yunanistan'da, Batı Trakya'daki bütün Müslüman Türk azınlığı Yunanistan'ın bir zenginliğidir. Bu zenginlik korundukça Yunanistan yarınlara daha çok güven ve istikrarla girecektir. İstanbul'daki gayrimüslim azınlık yarınlarına daha çok umut ve güvenle bakabildiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti de daha güçlü ve yarınlarına daha istikrarlı yürüyecektir."

"İstikrarlı ve dost bir komşu ülke istiyoruz"

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin bir an önce bitmesini temenni ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Bugünlerde Yunanistan'ın ekonomik anlamda sıkıntıları olabilir. Milletler zaman zaman zorluklar yaşayabilir. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti olarak Türk milleti olarak yanımızda istikrarlı bir komşu ülke, dost bir komşu ülke Yunanistan istiyoruz. ve bir an önce de bu krizli  dönemden de yine aşabilmeyi ve bu krizli dönemi atlatabilmeyi temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise böyle bir günde hemşehrileriyle bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

İftar programından sonra Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Kozlukepir Camii'nde Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen mevlide katıldı.

Bakan Müezzinoğlu'na Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, eski devlet bakanlarından Cavit Çağlar ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Baba Ocağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement