Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "(Başkanlık sistemi) Eyalet diye bir şey bu ülkede söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Bütün iller milletvekillerini parlamentoyu seçecek.

22.02.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "(Başkanlık sistemi) Eyalet diye bir şey bu ülkede söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Bütün iller milletvekillerini parlamentoyu seçecek. Parlamento yetkisi ile denetleme, milletvekillerinde olacak ve bir de başkanı olacak" dedi.

Müezzinoğlu, Keşan Devlet Hastanesi'nin karşısındaki kahvede vatandaşlarla sohbet etti.

Bir vatandaşın "Başkanlık sistemini merak ediyoruz, Amerika'daki sistem mi ya da başka bir yöntem mi uygulanacak" sorusuna Müezzinoğlu, "Keşan Belediye Başkanı var mı, var. Bu başkan AK Parti'lisi, CHP'lisi ve MHP'lisinin hepsinin başkanı mı, başkanı. Başkanlık sistemi de Türkiye'nin başkanı olacak. Bugün Amerika dünyada bir numaraysa başkanlık sistemiyle götürüyor. Öbür türlü biri oradan çekti, biri diğer taraftan çekti kaybeden millet oldu. Özeti bu" yanıtını verdi.

Başkanlık sistemiyle Türkiye'nin enerji kazanacağını belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Seçim günü gelir ve bir tane başkan seçilir. O seçilen başkan dört, beş yıl hizmet eder. Dört, beş yıl sonra millet memnunsa bir dört, beş yıl daha hizmet eder. 1970'ten bu yana siyaseti yakından takip ediyorum. Zaman zaman rahmetli Erbakan Hoca, Türkeşler ve diğerleri bir araya geldi, gelmedi hep böyle devam etti. Kim kaybetti, millet kaybetti. Devlet Bahçeli, Ecevit, Mesut Yılmaz bir araya geldi, gelmedi konuşulurken millet kaybetti."

"Yapı ne kadar güçlü olursa millet kazanır"

Müezzinoğlu, "Başkanlık sistemi yönetimi, eyalet sistemi mi olacak" sorusunu da "Eyalet diye bir şey bu ülkede söz konusu değil. Öyle bir şey yok. Bütün iller milletvekillerini, parlamentoyu seçecek. Parlamento yetkisi ile denetleme, milletvekillerinde olacak ve bir de başkanı olacak. Başkan, hükümetini kuracak. Parlamento bütçesini ve yaptıklarını onaylayacak veya reddedecek. Dolayısıyla sistem sorunlu bir sistem değil. Toplum olarak bize hep milletin menfaatine olanları değil de ya işte ben burada bir grubum ve benim istediğim olsun denildi. Yapı ne kadar güçlü olursa millet kazanır. Yapı ne kadar zayıfsa, başkaları kazanır" şeklinde yanıtladı.

Zayıf yapıya güçlü olan hükmedebildiğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

" Menderes'in idamı olmasaydı, Türkiye bugün çok farklı yerlerde olurdu. Ama ne yazık ki hep milletle oynadılar. Oynayanlar bir bedel ödedi mi, ödemedi? Kim fakir kaldı, millet fakir kaldı. Bugün Almanya'nın konuştuklarını biz niye konuşamıyoruz? Almanya 1945'te harpten çıktı. Yerle bir olmuş. Dünya savaş suçlusu ilan etmiş. Ama 1960'ta bizden işçi alıyordu. Biz de karın tokluğuna insanlarımızı oraya gönderiyorduk. Dolayısıyla millet, sahibini, yöneticisini seçecek dört ya da beş yıl deneyecek ve beğenmiyorum kardeşim hadi güle güle diyecek. Beğenirse başımda bir daha dur devam et diyecek. Rahmetli Atatürk, o yetkileri olmasaydı biri oradan diğer başka taraftan çekseydi, kurabilir miydi cumhuriyeti, kuramazdı."

Meclisteki gerginlik

Bir vatandaşın, "Meclisteki kavgaları keşke görmeseydik sansür uygulansaydı. Niye bu kavgalar oluyor Bakanım. Böyle giderse millet daha çok gerilir" sorusuna Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Olaylar şık değil, onaylamıyorum. Böyle devam etmez. Zaman zaman bizim de hoşumuza gitmeyen, şık olmayan millete yakışmayan durumlar oldu. Millete yakışmayan milletvekiline de yakışmaz. Neticede bazen kontrol dışına çıkabiliyor, onlar da insan. Olanlar görülsün de utananlar da utansın."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement