Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne\'de Açıklaması

" (İsrail'in Gazze saldırıları) Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri'nin ve batının sessiz kalıyor olmasını esasında eleştirilmesi gereken boyut olarak düşünüyorum.

11.07.2014 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili olarak, "Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri'nin ve batının sessiz kalıyor olmasını esasında eleştirilmesi gereken boyut olarak düşünüyorum" dedi.

Müezzinoğlu, İpsala ilçesinde, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun eşi Rabia Kadıoğlu'nun yaptırdığı caminin temel atma törenine katıldı.

Daha sonra AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı'nca Keşan Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen iftar programına geçen Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kaldığını ve milletin ilk defa cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine taşıyacak liderin seçileceğini belirten Müezzinoğlu, seçimin ardından geleceğe, birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir şekilde gidileceğini kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İftardan sonra bir gazetecinin "İsrail'in Gazze saldırılarına"  ilişkin sorusuna Müezzinoğlu, "İsrail'in yaptıklarını lanetliyorum, kınıyorum. Ama artık bu cümleler de çok hafif kalmaya başladı. Genelde hemen hemen her sene bir iki defa bazen de ramazan aylarında insanları katleden, açlığa terk eden, tedavi imkanlarından yoksun bırakan insanlık dışı uygulamalar yapılıyor" yanıtını verdi.

İsrail'i kınamaktansa arkasındaki güçlere dünya kamuoyunun güçlü mesaj vermesi gerektiğini ifade eden Müezzioğlu, şunları söyledi:

"Burada insan hakları ve insanın yaşama hakkına acımasızca müdahale yapılırken Amerika Birleşik Devletleri'nin ve batının sessiz kalıyor olmasını esasında eleştirilmesi gereken boyut olarak düşünüyorum. Yoksa İsrail'i dünya tanıyor. Ama insan haklarından bahseden, demokrasiden bahseden, hukuktan bahseden medeni denilen ülkenin sessizliğini esasında dünya kamu oyunun bir gözden geçirmesi lazım."

Bonzai'ye bağlı ölümler

Müezzinoğlu, "Son günlerde Türkiye'de bonzaiden kaynaklanan ölümler küçük yaşlarda görülmeye başlandı. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılacak mı?" sorusuna da şöyle yanıtladı:

"Bu konuyla ilgili dün İçişleri Bakanımızla görüştük. İçişleri Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Komisyonu başkanımızla pazartesi günü bir araya gelip, yeni tedbirler olarak neler alabiliriz onu değerlendireceğiz. O değerlendirmelerden sonra yol haritamızı yeniden bir gözden geçirip kamuoyuna deklare edeceğimiz yeni uygulamayı kararlaştırırsak onu da açıklarız. Şu anda mevcut uygulamalar, emniyete ve sağlık camiasına duyarlılık mesajının dışında yeni bir yol haritası çalışması inşallah pazartesinden sonra yapacağız." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement