Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne\'de Açıklaması

''Türkiye Cumhuriyeti devletinin millete hizmet eden kadroları asla herhangi bir grubun tekelinde olamaz, herhangi bir grup ‘bu milletin hak ve hukukunu ben yöneteceğim, güçlüyüm’ diyemez''

19.07.2014 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin millete hizmet eden kadroları asla herhangi bir grubun tekelinde olamaz, herhangi bir grup 'bu milletin hak ve hukukunu ben yöneteceğim, güçlüyüm' diyemez" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Edirne Emniyet Müdürlüğü Polis Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Edirne'de yaşanan kuvvetli yağışın neden olduğu sorunları değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "17 Aralık operasyonları sonrası Edirne'de herhangi bir çalışma yürütülüyor mu?" sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, siyasi iktadarların görevinin 77 milyon insanın hak ve hukukunu korumak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin cumhuriyet dönemince pek çok güç odaklarıyla mücadelesinin olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin millete hizmet eden kadroları asla herhangi bir grubun tekelinde olamaz, herhangi bir grup 'bu milletin hak ve hukukunu ben yöneteceğim, güçlüyüm' diyemez Hakkını ve haddini bilmeyip 'her şeye ben yön vereceğim' diyorsa, bu hangi grup olursa olsun birileri buna haddini bildirir.

Bu 'a' grubu 'b' grubu, şuranın ötesi berisi… Ülkede hukuk devleti varsa, bu milletin ortak değerleri varsa yönetimin tek bir görevi var, 77 milyon insanın hukukunun önüne hiç kimseyi geçirmemektir. Milletin hak ve hukukunun önüne geçecek hangi grup varsa, siyasi iktidarlar onlara rıza gösteriyorsa vebal altındadır ve millet de bunun hesabını sorar. Türkiye yalnız okyanus ötesiyle mücadele etmedi, cumhuriyet döneminde çok farklı güç odakları bu millete bedel ödetti, millet gereken cevabı verdi. Milletin hak ve hukukunu korumayan siyasi iktidr bu ülkede kalıcı olamaz."

-Uyuşturucuyla mücadele

Özellikle, uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin bir soru üzerine Müezzinoğlu, mücadelenin topyekun yürütüldüğünü belirtti.

Medya mensuplarını uyuşturucu maddelerin isimlerini algıda değişiklik yaratcak şekilde kullanmamaları yönünde uyaran Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Arkadaşlar, 'bonzai' diye tabir etmeyin, uyuşturucu deyin. 'Tütünle mücadele' diyoruz, bunu 'Yenice sigarası, mentollü sigarayla mücadele' diye ayırmadık. Bu da uyuşturucu ve çeşitleriyle mücadele. Piyasanın istismarcıları bu kelimeleri bilerek seçiyor ve toplum algısı yaratmaya çalışıyorlar.  Ne olur uyuşturucu deyin. Hafifi, şu şekli bu şekli yok."

Müezzinoğlu, son dönemde sentetik uyuşturucuların riskli bir hal aldığının altını çizerek, şöyle konuştu:

"Sentetik üretiyorlar, çok riskli boyutlara gitti. Bu, öldürücü ve gençlerin hayatını karartan, ölüme götüren bir uyuşturucu ürün çeşidi. Bizim mücadelemiz uyuşturucunun tümüyle. Çünkü ülkemizde 110, dünyada 300 çeşidin üzerinde rakam söyleniyor. Bizi medya olarak birileri bizi kendi tuzağına düşürmemeli. Uyuşturucuyu toplum algısında hafifletecek kelime seçilmemeli. Biz mücadelemizde son yıllardaki, 2010 yılından sonra ülkemize sentetik uyuştucular gelmeye başladı. Her geçen gün çeşitleniyor ve internette pazarlamada kullanıyorlar."

Bakan Müezzinoğlu, mücadeledeki tedbir ve önlemlerin 1 ay içinde şekillenerek, bir kısmının kamuoyuyla paylaşılacağını bir kısmının ise icraat kısmında uygulanacağını belirtti.

-"Uyuşturucuyla mücele alkol ve sigara mücadelesiyle başlar"

"Alkole yapılan zamların uyuşturucu kullanımına yönelttiği yönünde bir durum söz konusu mu" sorusuna karşılık Müezzinoğlu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Sigara ve alkolle mücadelenin güçlü şekilde yürütülmesinin uyuşturucuyla mücadeleye de katkı sağlayacağına işaret eden Müezzinoğlu, "Uyuşturucu kullananların yüzde 95'i önce sigara, uyuşturucu kullananların yüzde 85'i önce alkol kullanıyor. Önce sigara, alkol varsa bu işin başlangıcında bunlarla mücadelemizi çok güçlü yapmalıyız ki uyuşturucuyla mücadelemizde o kadar etkili olsun. 'Alkol ve tütün mücadelemizdeki tedbirler, buraya kaydırdı' gibi bir yanlışa sapmamalıyız. Uyuşturucu kullanan 12 yaşındaki bir çocuğun raporunda 9 yaşında sigaraya başladığını, 10 yaşında da babasının alkole alıştırdığı yazıyor. Şimdi burada sigara ve alkole koyulan vergiyi suçlu gibi gösterirsek en büyük yanlışı yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

-"Sarin gazıyla ilgili tedbir gündemimizde yok"

Müezzinoğlu, "Sarin gazı kullanılacağı ve bununla ilgili tedbir alınması şeklinde Bakanlığın genelge gönderdiği bilgisi doğru mu" yönündeki soruya ise "Bu konuda bir yıl önce Esed yönetiminin kendi insanı için kullandığı dönemde sınır bölgelerimizde uyarıcı tedbirleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de desteğiyle aldık ama o günün gündeminde tedbir açısından tedbirleri aldık. Son dönemde böyle bir ihbar, böyle bir hassasiyet gelmedi" yanıtını verdi.

Edirne'de 2 gün once yaşanan kuvvetli sağanak sonrası bölgede alınacak tedbirler kapsamında önceliğin zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde olacağını aktaran Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"Edirne'de Uzunköprü merkezli ve kısmen de Meriç ilçesini etkileyen yağış nedeniyle köylerimizde ve Uzunköprü ilçemizdeki sosyal konutların girişlerinde su basması, Sığırcılı ve Aslahanlı köylerinde bazı evlerin yıkılması gibi konutlarda hasarlar var, onun dışında buğdaylarda su altında kalma sorunu var, diğer taraftan da yine Uzunköprü'de geniş arazi alanlarında su baskını durumu var.

Genel değerlendirmeleri ilgili kurumlarımız tespit olarak, alt yapısı çöken, 3 köprümüz yıkıldı, bunların yeniden yapılmasının tespitleri yapıldı. Vatandaşın yanında olan bir destek yönetimi var, gıda yardımı ihtiyacı olanlara sıcak yemek verildi. Sevindiğimiz tek boyut can kaybı yok. Onun dışında hepsi telafi edilebilir sorunlar.

Gerek yerel dinamiklerle çözülecek sorunlar var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan desteklerle rahatlamalar var, hükümete, ilgili bakanlara götürerek çözeceğimiz tespitler var. Pazartesi günü de Bakanlar Kurulu'nu ilgilendiren bir konu olursa onu da taşıyacağız. Evlerinde rahat olamayan vatandaşlarımız var, ev eşyasını kullanamayan vatandaşlarımız var. Bunların tamamını bayram öncesi inşsallah çözeceğiz. Oturulmayacak 31 evle ilgili projelendirmeyi planlayacağız."

-"Dere yatağındaki sorun yalnız Edirne'de değil"

Dere yatağında bulunan evlerle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya da Bakan Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

"Bu, yalnızca Edirne için değil, Türkiye genelinde dere yataklarında ölçüsüz imar veriyoruz ya da göz yumarak kaçak yapılara izin veriyoruz. Dere yatakları çevresinde yüzde elli artan su geldiğinde problem başlıyor. Doğaya yaptığımız her yanlışın bedelini doğa bir gün alır. Kimseyi suçlamak istemiyorum, orada izin veren yerel yönetici de kaçak yapıyı yapan da bu ülkenin insanı.

Suçlu aramak yerine özeleştirimizi doğru yapmamız lazım, doğru tedbirleri de uygulamamız lazım. Çünkü o zaman geldiğinde bu işin partisi yoktur. Uzunköprü'nün içinde, köylerimizde de bu sorun var. Keşke bu sorun sadece Uzunköprüde olsa da bunu özel bir projeyle çözsek. Biraz kültürümüzdeki sorunlar, son yıllarda insanımız kural dışılığı meşrulaştırmayı çalışıyor. İnşallah yerel yöneticisi, iktidar, idaresi kim ne için yaptıdan ziyade, doğruları kararlı bir şekilde yapmalıyız. Karadenizli değiliz ama 'ha bu' da bize ders olsun."

Bakan Müezzinoğlu, selin yarattığı maliyetin henüz hesaplanmadığını ancak boyutun ciddi olduğunu ifade etti.

"Çakmak Barajından bilinçsiz su salındığı ve CHP'li belediyelerin bölgeye itfaiyelerini göndermesinin siyasi olup olmadığı" yönündeki sorulara karşılık da Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Çakmak Barajı bu bölgenin en büyük zenginliği olacak. Gündelik yaşadığımız sorunlara bakarak duygusal reaksiyonları merkeze getirerek zenginliğimize felaket gözüyle bakmak yanlış. Çakmak Barajı bölgenin zenginliğine zenginlik katacak. Kapakların otomatik açılma-kapanması tamamlanmadığı için hızlı su gelmede de 'hadi git bakalım kapakları kapat' hayati tehlikesi olduğu için, inşaat dönemlerinde bu sorunlar olur. Bu yağışlarda barajın faydası olmuştur, zararı olmamıştır...

Belediyeler doğru yapmışlar, belediyeler, idareler de orada olmalı. Siyaset için bile yapıyor olması dahi eleştiri konusu olamaz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement