Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Genel Merkeze Gidip Faruk Çelik'in Bursa'dan Aday Gösterilme İsteği... - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Genel Merkeze Gidip Faruk Çelik'in Bursa'dan Aday Gösterilme İsteği...

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Genel Merkeze Gidip Faruk Çelik\'in Bursa\'dan Aday Gösterilme İsteği...

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) yöneticileriyle biraraya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bursa'nın güçlü bir vizyonu, lokomotiflik yapacak gücü var. Bu anlamda bütün vizyon hangi kişilerle paylaşılacaksa o kişilerle ilgili genel merkeze gidilmesinin asla yadırgamam, asla da eleştiri yapmam" dedi.

17.09.2015 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) yöneticileriyle biraraya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bursa'nın güçlü bir vizyonu, lokomotiflik yapacak gücü var. Bu anlamda bütün vizyon hangi kişilerle paylaşılacaksa o kişilerle ilgili genel merkeze gidilmesinin asla yadırgamam, asla da eleştiri yapmam" dedi.

Botanik Park'ta Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) yöneticileriyle biraraya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, ziyareti özellikle kendisinin istediğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu, geçtiğimiz günlerde kendisini inciten 2 konu yaşadığını ifade etti. BESOB Başkanı Arif Tak'ın bazı oda temsilcileri ile birlikte Ak Parti Genel Başkanlığı'na giderek Faruk Çelik'in Bursa'dan aday göstermesini istediklerinin anımsatılması üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Faruk Çelik beyin Ankara'da herhangi bir talebe ihtiyacının olduğuna inanmıyorum. Bu anlamda üzüldüm, inanıyorum ki Faruk Çelik bey de üzülmüştür" dedi.

Eskiden, bazı kişilerin 'ben seni aday tespit ettirdim' diye de bundan nemalanmaya çalışanlar olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Odalar ve Bursa'nın önde gelenleri bilinen, tanınan bir Bursa kişisi için gitmek yerine Bursa'nın vizyonuna katkı sağlayacak mesela, geçtiğimiz dönemlerle ilgili bu Bülent Arınç olabilir; Müezzinoğlu olabilir, ama önümüzdeki dönem için mesela bir Babacan için gidilebilir. 'Babacan'ın Bursa'nın vizyonuna şöyle şöyle katkıları olabilir' diye Babacan gibi bir ismi talep etmeye gidilebilir. Ama bilinen bir isim için gidilmesini açıkçası çok doğru bulmadığımı da orada sohbet esnasında söyledim. Ama söylenen kelime asla benim kelimem değil. Hadiseyi yansıtmalarına açıkçası üzüldüm. Bursa'nın güçlü bir vizyonu, lokomotiflik yapacak gücü var. Bu anlamda bütün vizyon hangi kişilerle paylaşılacaksa o kişilerle ilgili genel merkeze gidilmesini asla yadırgamam asla da eleştiri yapmam. Olayın sohbet kısmı da budur."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, olayı gazetecilik etiği ve bir kurumun kurumsal saygınlığı açısından doğru bulmadığını, bu durumu basın ve medya aceleciliği olarak görmek istediğini belirtti. Bir diğer yerel medya kuruluşunun da Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın'ın cenaze töreni sonrası yaşananlarla ilgili haberi veriş şeklini doğru bulmadığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Mutlaka bizi herkes alkışlayacak değil. Eleştirenler de, faklı bakışlarını ifade edecek olanlar da olacaktır. Bu anlamda asla siyaset yapanın da bundan şikayetçi olmasını doğru bulmam, ama haberin veriliş şeklinde şu cümle var; 'Bakan belediyeye sığındı' Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanı için böyle bir cümle asla yazılamaz" dedi.

Cenazenin olduğu gün, cenazeden önce makam aracının Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Heykel'deki tarihi binasının önüne park edildiğini, cenaze namazından sonra da belediyede görüşmeleri olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu "Cenaze ve sonrası aşağı doğru yürüdük tekrar. Geri doğru geliyoruz, yani vatandaşın arasına geri doğru geliyoruz. Bir sığınma olsa oradaki herhangi bir yere sığınılır. Vatandaşımızdan asla hiç korkmadım hiç de korkmam. Vatandaşın arasında korumasız da gezen biriyim. Ama bir medya bir vali için bir emniyet müdürü için asla yazmamalı, yazamıyorlar. Ama siyaset yapan bir hükümetin devletin bir bakanına 'sığındı' kelimesini yazıyor olmalarını açıkçası millilik anlamında, basın etiği anlamında da asla kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, Ak Parti'de milletvekili aday listelerin 18 Eylül Cuma günü açıklanacağını anımsatması üzerine, "Az akıllı insanlar isim tartışır, normal akıllı insanlar olay tartışır, akıllı insanlar hedef tartışır. Bursa'nın hedefleri var. Bursa'nın hedefleri olmalı. Biz siyasetçiysek Bursa'nın hedeflerine katkı koymalıyız. Ahmet yerine Mehmet, Mehmet yerine Mustafa. Bu işin bana göre a'sı değil, z'sidir. Biz gelin a-b-c'yi daha çok konuşalım" diye yanıtladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan BESOB Başkanı Arif Tak'da Bursa'dan Ankara'ya giden ekipte kendisinin de yer aldığını anlatarak, Faruk Çelik'in kendi bölgelerinden aday gösterilmesi konusunda Şanlıurfa, Artvin hatta Diyarbakır'ın talepte bulunduğu haberini aldıklarının anlatarak, "Bu istek size karşı olan bir istek değil. Biz herkese saygılıyız" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 'Genel Merkeze Gidip Faruk Çelik'in Bursa'dan Aday Gösterilme İsteği... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Kasım bilgec: Adama bak ya bursada adam yok ya salata Bursalı çoban verin 0 0 Yanıtla

Advertisement