Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kastamonu'da - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kastamonu'da

Bakan Müezzinoğlu: "Sağlık turizminde dünyaya milyarlarca dolar veren değil yakın coğrafyasında 1.5 milyar insana sağlık hizmeti verecek ülke ve bölge olmak istiyoruz" "Lafla milliyetçilik yapmadık.

17.10.2014 18:27  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık turizminde dünyaya milyarlarca dolar veren değil yakın coğrafyasında 1.5 milyar insana sağlık hizmeti verecek ülke ve bölge olmak istiyoruz" dedi.

Çeşitli açılışlar için kente gelen Müezzinoğlu, Kastamonu Havalimanı'nda Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Işık ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Kastamonu Devlet Hastanesi'nun temel atma törenine katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisini bir Kastamonulu gibi gördüğünü, bu hastanenin yapımının hızlanmasını isteyen Cumhurbaşkanına bir Kastamonulu olarak teşekkür ettiğini söyledi.

Kastamonu'da 2002 yılında Sağlık Bakanlığı'na ait 2 olan ambulans sayısının bugün 58'e çıktığını belirten Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"32 bin yatak kapasiteli 216 hastaneyi Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak biz yapıyoruz. Dünyada başka bunu yapabilen ülke yok. Bunun yanında 24 bin yatak kapasiteli kamu-özel ortaklığıyla yapılan hastaneleri de koyduğumuzda 56 bin yatak kapasite. İnşaatlar devam ediyor. Gelecek sene bu vakte geldiğimizde kamu olarak biz 12 bin yatak, kamu-özel ortaklığıyla da yaklaşık 22 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri, yani toplam 36 bin yatak kapasiteli hastanelerin ihalesini yapacağız. 2017 sonu 2018, toplam 90 bin yatak kapasiteli hastaneleri sıfırdan yeniden ileri teknoloji ve donanımla yapmış dünyanın tek ülkesi olacağız."

Siyaseti ayrıştıran, çatıştıran, fitne ve fesat mekanı yapan bir anlayıştan çıkarttıklarını ülkeye ve millete hizmet alanı haline getirdiklerini, getirmeye de devam ettiklerini aktaran Müezzinoğlu, Kastamonu ve Kastamonu insanının tarihte ülke için yaptıklarıyla farklı bir yeri olduğunu, bu nedenle özel bir önem verdiklerini kaydetti.

Sağlık turizmi

Sağlık turizminden 25 milyar dolar gelir hedefleyen bir ülke olduklarından bahseden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'den her yıl 100-110 bin civarında insanımız Almanya'ya Avrupa'ya Amerika'ya tedavi olmak için gidiyor ve yaklaşık 1.5 milyar dolar para harcıyordu. Bu para harcayanların yüzde 99'u da cebinde parası olanlardı. Fakir fukara gidemiyordu. Fakir fukaranın halini ne kimse soruyor ne de anlıyordu. Ama şimdi 77 milyon ülke insanımıza evde sağlık hizmeti veren anlayışımızla acil sağlık hizmetlerinde geldiğimiz noktayla ve dünyanın en ileri ameliyatlarının yapılabildiği tıbbi birikimimizle, teknolojik alt yapımızla, sağlık turizminde dünyaya milyarlarca dolar veren değil yakın coğrafyasında 1.5 milyar insana sağlık hizmeti verecek ülke ve bölge olmak istiyoruz. Bunu başaracak güç, irade var. Başarabilmek için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var."

Zaman zaman bazı tuzaklar kurmaya çalışsalar bile birlik ve beraberliği sağladıklarını, bu tuzaklara, kurmaya çalışanların düştüğünü ifade eden Müezzinoğlu, "AK Parti milletin iradesinin temsilcisi. Milletin hak ve hukukunu o tuzak kuranlara teslim etmiyor. Etmedi ve etmeyecek. Milli irade yani hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır" diye konuştu.

Yıllar önce başka bir üke vatandaşının Türkiye'de rahatsızlandığında o ülkenin hastasını ambulans uçakla aldığında kendi aralarında "adamların vatandaşları ne kadar önemli", "biz adam olmayız, biz bunu yapamayız" dediklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları aktardı:

"Bize bunu dedirtiyorlardı. 'biz yapamayız, bu millet yapamaz, Türkiye'nin bu imkanları yok.' Ama AK Parti bunu bunları demedi. 'Türk milleti Almanın yaptığını yapar, İngilizin yaptığını yapar, dünyada yapılan bir şey varsa bu millet daha iyisini yapar' dedi. Lafla milliyetçilik yapmadık. Lafla ulusalcılık yapmadık. Milli olma millete hizmet etmekten geçer. 'Bu milletinde ambulans uçakları ve helikopterleri olacak' dedik."

İngiltere ve Kazakistan'da rahatsızlanan Türk vatandaşlarını ambulans uçaklarla Türkiye'ye getirdiklerini dile getiren Müezzinoğlu, "Büyük ülke bu, gelişmiş ülke bu. Milletine değer veren siyaset anlayışı bu. Yoksa kolay iftira atmak, dedikodu yapmak, kolay engellemek. AK Parti olarak 'hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' dedik. Her alanda Türkiye'de artık hiç bir şey eskisi değil. 2023'de inşallah hiç bir şey de bugünkü gibi olmayacak daha ileri olacak" dedi.

Zaman zaman sağlıkçılara uzanan elleri kınayan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını istedi.

Konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte hastanenin temelini atan Bakan Müezzinoğlu, inşaatı yapan müteahhitten hastanenin 29 Mayıs 2016'da bitirme sözü aldı.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra ambulansla göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan sağlık çalışanı Aslıhan Yazıcıoğlu'nu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Kastamonu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement