Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Muğla'da Hastane Temeli Attı - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Muğla'da Hastane Temeli Attı

Bakan Müezzinoğlu: "2023'te Türkiye, yakın coğrafyasındaki 1,5 milyar insanın sağlık turizminde merkez ülkesi olacak" "Muğla'da ihalesini yaptığımız hastanelerin karşılığı 200 milyon lira. 2002'deki Türkiye gelenindeki sağlık yatırımlarının toplam bedeli şu anda Muğla'daki hastaneler için ayrılan bütçe.

16.11.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2023'te Türkiye, yakın coğrafyasındaki 1,5 milyar insanın sağlık turizminde merkez ülkesi olacak" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Muğla'da devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, daha önceden vatandaşların daha donanımlı hastanelerde tedavi olmak için yakın illere gitmek zorunda kaldığına işaret eden Müezzinoğlu, 10-12 yıl önce ise vatandaşların, parası olanların, yurt dışına gittiğini söyledi.

Yılda yaklaşık 120 bin vatandaşın tedavi olmak için 1,5 milyar dolar parayı yabancı ülkelerde şifa için harcadığını anlatan Müezzinoğlu, bugün sağlık turizmini konuşur hale geldiklerini kaydetti.

Müezzinoğlu, Bodrum'dan 1990'lı yıllarda "İngiliz bir turist kaza geçirmiş ve ülkesini aramış, İngiltere'den ambulans uçak gelmiş, vatandaşını almış götürmüş" gibi haberler duyduklarını "Adamların vatandaşları ne kadar değerli, biz adam olmayız, biz o günleri göremeyiz" dediklerini ifade ederek, "Bugün bunu tersine çevirdik. Şimdi ambulans uçaklarımız ve helikopterlerimiz var. Şimdi gece de uçabilen ambulans helikopterleri 2015'te devreye sokmayı planlayan bir Türkiye var" diye konuştu.

Muğla'da temeli atılan hastanenin, şu anda yaptıkları 216 hastaneden biri olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye genelinde 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarının devam ettiğine dikkati çekti.

Bu hastanelerin mali karşılığının 6,5 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Müezzinoğlu, 2002'de sağlık yatırımlarına bütçeden ayrılan paranın 170 milyon lira olduğunu bildirdi.

Müezzinoğlu, "Muğla'da ihalesini yaptığımız hastanelerin karşılığı 200 milyon lira. 2002'deki Türkiye gelenindeki sağlık yatırımlarının toplam bedeli şu anda Muğla'daki hastaneler için ayrılan bütçe kadar bile değil. İnşallah 2023'te Türkiye yakın coğrafyasındaki 1,5 milyar insanın sağlık turizminde bölgenin merkez ülkesi olacak. Muğla'da bundan güçlü payını alacak" diye konuştu.

Türkiye'nin sağlıkta dünyanın anlamakta zorluk çektiği bir noktayı yakaladığının altını çizen Müezzinoğlu,sözlerine şöyle devam etti:

"Gelecekte sağlık turizminde daha iddialı olacağımızı öz güvenle söylüyorum. Çünkü 10 yıl önce 150 bin kadar vatandaşımız yurt dışına giderken, bugün 500 bin civarında yabancı ülkemize sağlık hizmeti almaya geliyor. Önümüzdeki 4 yıl içinde sıfırdan 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini yapmış dünyada Türkiye'den başka bir ülke olmayacak. Bunu başaran Türkiye, sağlık turizminde bölgenin merkezi olmayı hak edecek. "

Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında bugün aile hekimlerini ve evde sağlık hizmetini konuşur noktaya geldiklerine değinerek, "Önümüzdeki dönemde kronik hastalığı bulunan ve evde bakımı gereken vatandaşlarımızın aile hekimleriyle en yakınında olurken, diğer taraftan evde bakımla ilgili projeleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yüklenici inşaat firmasının yetkilisi ile süre konusunda pazarlık yapan Müezzinoğlu, hastanenin teslim süresinin öne alınmasını sağladı. Firma yetkisi, hastanenin 31 Aralık 2015'te bitirileceği teminatını verdi.

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından beraberindeki Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile butona basarak hastane inşaatının temelini attı.

Muğla Devlet Hastanesi

Muğla- Marmaris karayolundaki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin karşı tarafında yapılacak ve 114 milyon 270 bin liraya mal olacak hastanenin, 475 yatak kapasitesi bulunacak.

Hastane bünyesinde 51 yoğun bakım yatağı, 5 doğum salonu, 15 ameliyat masası, 27 acil servis yatağı, tek ve çift kişilik hasta odaları, idare ve kongre merkezi gibi mekanlar yer alacak.

- Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Muğla'da Hastane Temeli Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement