Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yalova'da - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yalova'da

Müezzinoğlu: "(Soma'daki maden faciası) Bu felaketten işletmecisinden yöneticisine, yöneticisinden denetçisine kadar sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve geleceğe daha güvenli yolculuk yapabilmek adına buralardan önemli dersler çıkarmamız gerektiğine de inanıyorum"

18.05.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Bu felaketten işletmecisinden yöneticisine, yöneticisinden denetçisine kadar sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve geleceğe daha güvenli yolculuk yapabilmek adına buralardan önemli dersler çıkarmamız gerektiğine de inanıyorum" dedi.

İstanbul-Yenikapı'dan feribotla Yalova'ya gelen Müezzinoğlu, İDO Yalova İskelesi'nde Vali Esengül Civelek, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal tarafından karşılandı. Daha sonra yürüyerek Valiliğe geçen Müezzinoğlu, yolda karşılaştığı vatandaşlarla selamlaştı.

Müezzinoğlu, Valilik ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yalova'daki sağlık çalışmalarını incelemek, 1 Haziranda yapılacak seçimlerde adayları Yakup Koçal'ı desteklemek amacıyla kente geldiğini söyledi.

Yalova'nın Türkiye'nin en genç illeri arasında olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Yalova 20 yaşına henüz basmadı. Yalova'nın gerek doğal konumu gerek coğrafi konumuyla, İstanbul, Bursa, Kocaeli'nin sacayağının arasında kalmış bir ilimiz ama çok farklı zenginlikleri olan bir ilimiz. Bu farklı zenginliklerini biz Sağlık Bakanlığı olarak Yalovalılara daha dinamik olarak nasıl sunabiliriz onun çalışmalarını yaklaşık 6 aydır Sağlık Bakanlığı'na ait olan Yalova Termal Sağlık Tesisleri'nde uluslararası bir proje düzeyinde bakışıyla bir çalışma yapıyoruz. Henüz daha farklı farklı projeler üzerinde fizibilite çalışmaları var ama karar aşamasına gelmiş durumda değiliz" diye konuştu

Yalova'daki Sağlık Bakanlığı'na ait Termal Kaplıca İşletmeleri ile ilgili çalışma yaptıklarını kaydeden Müezzinoğlu, "Umut ediyorum ki önümüzdeki 3 ayın içinde Yalova Termal Tesisleri'ni gerek termal turizmine, gerekse sağlık turizmine, gerekse doğa turizmine hitap edebilecek boyutlarıyla uluslararası sağlık turizmi açısından da cazibe merkezi olacak bir proje peşinde koşuyoruz. Bunu başarabilirsek Sağlık Bakanlığı olarak Yalova ilinin geleceğine, bu yalnız sağlık geleceğine değil, ekonomik vizyonuna da ülke çapında bir katkı sağlamış olacağız" ifadesini kullandı.

Yalova'da yaşayan vatandaşların sağlık hizmeti alma konusunda ihtiyaçlarını da değerlendirdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deprem süresinde veya deprem sonrasında tamamlanan 206 yataklı Yalova Devlet Hastanesi'nin tabii ki o günkü koşullarda yapılan hastanelerimize artık vatandaşlarımız nitelikli yatak, teknik altyapı, donanımı itibarıyla yeterli bulmamakta. Biz de bulmamaktayız. Açıkçası daha iyisini, daha vizyonelini yapma çalışmasının içindeyiz. Bugün Kamu Hastaneleri Kurum Başkanımız da benimle birlikte geldi. Şimdi hastanemizin ziyaretine gitti. Bütün bu çalışmalardan sonra Yalova ilimize hem buradaki vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini karşılayacak hem hemen komşu Orhangazi, İznik diğer taraftan Karamürsel'e hizmet verecek bir yer olacak. Yalova yazın turizm amaçlı nüfusun arttığı bir ilimiz. Kendi nüfusu 220 binlerde olsa bile zaman zaman nüfusunu iki katlandığı bir ilimiz. Yalova'da bu vizyonuyla sağlık hizmetleri anlamında yeniden bir çalışma yapılacak tahsis edilmiş bir yerimiz var. Üzerinde proje çalışmalarının da Yatırımlar Genel Müdürlüğümüz tarafından çalışmaları başlattı. İnşallah bunu da önümüzdeki günlerde kamuoyuna da yol haritasını deklere edecek noktaya geliriz."

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yalova'da da sağlık hizmeti kalitesinin artacağına değinen Müezzinoğlu, "Nasıl son 10-12 yılda birçok alanda olduğu gibi sağlıkta hayal edebilenin, düşünebilenin ötesinde hizmetleri yaptıysak önümüzdeki dönemde yine Sağlık Bakanı olarak söylüyorum; Sağlıkta yine Yalova'nın da, ülkemizin de beklediğinin ötesindeki hizmetleri inşallah yapma gayreti ve samimiyeti içinde olduğumuzu tüm kamuoyunu ve Yalovalı hemşehrilerimin bilmesini isterim" dedi.

- Soma'daki maden faciası

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili de konuşan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"5 gün önce Soma'da yaşadığımız maden kazası, felaketi dolayısıyla kaybettiğimiz 301 maden şehidimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Ailelerinin, yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Bu felaketten işletmecisinden yöneticisine, yöneticisinden denetçisine kadar sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve geleceğe daha güvenli yolculuk yapabilmek adına buralardan önemli dersler çıkarmamız gerektiğine de inanıyorum. İnşallah ülkemizin de milletimizin de geleceği bugünden daha güzel olacaktır." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement