Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Ödül - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Ödül

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye'nin hastalık yükü 2003-2013 arasında yüzde 4 azaldı ve tamamen değişti.

21.04.2017 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, " Türkiye'nin hastalık yükü 2003-2013 arasında yüzde 4 azaldı ve tamamen değişti. Bu çok enteresan bir veridir. Hacettepe ve Washington Üniversitesi ile yaptığımız çalışmalarla bu sonuçlara ulaştık. Dünyanın çok az ülkesinde son 10-15 yılda hastalık yükünün azaldığına şahit oluyoruz. Türkiye'de hastalık yükü azaldı." dedi.

Bu yıl 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türki·ye Mi·lli· Pedi·atri· Derneği·'nce bir otelde düzenlenen programda, Türkiye'de çocuk sağlığının gelişmesi ve pediatrinin ilerlemesine katkı sağlayan Sağlık Bakanı Akdağ'a, "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Onur Ödülü" takdim edildi.

Bakan Akdağ, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sağlıkla ilgili aklında olan her şeyi çocuk hekimliği ile kazandığını, dünyadaki en güzel işin ise çocuk hekimliği olduğunu belirten Akdağ, doktorluk yaptığı döneme ilişkin anılarını aktardı.

Erzurum'da, demir eksikliği gelişebilecek ve demir eksikliği gelişen çocukları tedavi etmek için ilaç firmalarından 2 bin kutu ilaç bulmaya çalıştığını anlatan Akdağ, "Zor oluyor o günlerde bu. 'Belli bir çocukta demir eksikliğini yeneyim' maksadım bu. Sonra Cenab-ı Hakk Bakanlık vazifesini nasip edince, Türkiye'deki bütün çocuklara, 1 milyon 300 bin çocuğa profilaktik demir preparatı vermeye başlayınca, siyasetin kıymetini daha iyi anladım. Bazıları siyasete biraz yanlış bir gözle bakıyor ama siyaset müthiş bir araç, doğru yerde kullanırsanız, iyi kullanırsanız onunla inanılmaz güzellikler yaparsınız." diye konuştu.

Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2017'e geldiğimizde sağlıkta dönüşümün ikinci dönemini gerçekleştirmek zorunda olduğunu görüyoruz.

Çünkü enfeksiyon hastalıklarıyla baş eder hale geldik. Önümüzdeki yıllarda bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili hastalık yükü anlamında çok ağır risklerimiz var. Başta şişmanlık, hareketsizlik, sigara kullanımı... Büyük bir muvaffakiyet elde ettik ama yeni bir hamle gerekiyor. Bunun için yeni bir döneme giriyoruz."

Törende, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olcay Neyzi, Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münevver Bertan, Ankara Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris Türmen ve Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Özsoylu da "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Onur Ödülleri"ne layık görüldü.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ\'a Ödül
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement