Sağlık Bakanı Recep Akdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sağlık alanında atılım yaptığını, Türkiye'nin bugün iftihar edebileceği bir sağlık sistemine sahip olduğunu söyledi.

25.06.2016 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sağlık alanında atılım yaptığını, Türkiye'nin bugün iftihar edebileceği bir sağlık sistemine sahip olduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, ambulans dağıtımı için Erzurum'da Aziziye parkında düzenlenen törene katıldı.

Akdağ, toplamda 247 ambulansın 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmak üzere doğu illerine dağıtılacağını söyledi.

Akdağ, AK Parti hükümeti döneminde sağlık sisteminin zirve yaptığını belirterek, "Ambulans sayımız itibarıyla Türkiye'de 2002 yılında iktidara geldiğimizde bulduğumuzla şimdi elimizde olanı karşılaştırırsak 10 katıyla hizmet ediyoruz. Yani gücümüz bir iken bugün 10 olmuş. Tabii bu imkanları temin ederken AK Parti olarak halkın desteğiyle bu meseleyi bugüne kadar getirdik. 14 yıldır istikrarlı AK Parti hükümetleri dönemi, bugün hepimizin iftihar edebileceği bir sağlık sistemiyle bizi yeni döneme taşımış oldu." diye konuştu.

Acil servis imkanlarından Türkiye'de yaşayan yaklaşık 79 milyon insanın sağlık güvencesi olsun olmasın, maddi imkanı olsun olmasın herkesin faydalanabileceğine dikkati çeken Akdağ, yurt dışında yaşayan vatandaşların da hizmetinde olduklarını söyledi.

Yurt dışında rahatsızlanan herhangi bir vatandaş için sağlık imkanlarını kullandıklarını anlatan Akdağ, şöyle davam etti:

"Bugün biri yurt dışında olsa, bunun örneklerini hac mevsiminde yaşıyoruz. 79 milyondan herhangi birisi yurt dışında olsa ve yurda getirme ihtiyacı olsa buradan ambulansımız kalkıyor yaralıyı alıyor ve ülkemize getiriyor. Sen zenginsin ya da dar gelirlisin, sigortan var, yok hiç kimseye sormuyoruz. Eğer 79 milyon vatandaştan biriyseniz bu hizmet size ananızın ak sütü gibi helaldir. Ekonomimiz son yıllarda kendini 3'e katladı, büyüdük zenginleştik. Bizim bıraktığımız yerden bu işleri devam ettiren değerli Bakanımız Müezzinoğlu'na hem Başbakanımız Binali Yıldırım'a hem de bütün bu hizmetleri buraya kadar yükseltmemizde politik kararlığıyla hep yanımızda olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

"Cumhurbaşkanının vizyonu insanı öne alan tutumu olmasaydı bu noktalara gelemezdik"

Akdağ, Türkiye'de AK Parti'nin insana değer veren politikalar ürettiğini anlatarak, "Türkiye'den çok zengin olan ülkeler sağlık anlamında verdiğimiz hizmeti veremiyor. Bu da AK Parti'nin insana verdiği değerle oldu. Sizin huzurunuzda AK Parti kurucu genel başkanımız ve haklın oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun geniş vizyonu ve insanı öne alan tutumu olmasaydı biz bu noktalara gelemezdik. Çok badireler atlattık çok zorluklar yaşadık." dedi.

Törende 112 Acil Servis ekiplerine yaptıkları kutsal hizmetten ötürü teşekkür eden Akdağ, kurdelayı 112 Acil Servis ekibiyle kesti. Akdağ, canlı bağlantı yoluyla Erzurum ve Ankara'da dağıtılmak üzere yola çıkacak olan ambulans şoförlerine hayırlı yolculuklar diledi.

112 Acil Servis Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik de Sağlık Bakanlığı olarak acil hastalık ve yaralanma hallerinde hedefler belirlediklerini ve bu hedefler doğrultusunda acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi için 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştığını söyledi.

Gedik, son 13 yılda 112 istasyon sayısının 481'den 2 bin 368'e çıkarıldığını belirterek, "Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiple gelen acil çağrılara kentlerde ilk 10 dakika ve kırsal alanda ilk 30 dakikada ulaşma oranımız yüzde 94'ün üzerinde çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki vakaya ulaşma sürelerine yaklaşmış hatta geçmiş bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tören, protokol üyelerinin doğu illerine gönderilecek ambulansların şoförlerine araç anahtarlarının teslim edilmesiyle son buldu.

Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, vali yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum milletvekilleri, Sağlık Bakanı Müşaviri Hakkı Yeşilyurt, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Uçar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sağlık Bakanı Recep Akdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu
    19:52 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantıda Buluştu

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yeni seçilen ve göreve devam eden mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Okumuş, muhtarlara devletin temsilcisi olduklarını hatırlatarak, herkese eşit mesafede yaklaşmalarını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni etti.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit Enis Budak'ın Ailesini Ağırladı
    19:40 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit Enis Budak'ın Ailesini Ağırladı

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, şehit Enis Budak'ın kardeşi Yunus Budak ve ablası Gönül Durmuş ile gazi eşi Hacer Gülün'ü konuk etti. Başkan Zeyrek, ziyaretleri nedeniyle Budak, Durmuş ve Gülün'e teşekkür ederek, şehit ailelerinin ve gazilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.

  • MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık
    19:40 MHP Kütahya İl Başkanı: En yüksek oyu aldık

    Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP'nin Kütahya'da en yüksek oyunu 2024 yerel seçimlerinde aldığını belirtti. Alıç, seçim sonuçlarının partinin uzun süren çalışmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    19:29 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, beraberindeki bazı kurum amirleriyle 14-20 Nisan Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında şehit ailelerini ziyaret etti. Ateş, ziyarette devletin şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, şehitlerimizin ve gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz dedi.

  • Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi
    19:28 Faruk Özlü, Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçildi

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Faruk Özlü mazbatasını aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yıl boyunca kente büyük hizmetler kazandıracağını belirtti. Seçim döneminde yayımladığı proje kitabında 100 proje bulunduğunu söyleyen Özlü, projeleri belediyedeki arkadaşlarıyla paylaştığını ifade etti. Törende AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve partililer de hazır bulundu.

  • Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık: Borçları bahane etmeye kimsenin hakkı yok, Kütahya hizmet bekliyor
    19:27 Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık: Borçları bahane etmeye kimsenin hakkı yok, Kütahya hizmet bekliyor

    MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ve Ülkü Ocakları Kütahya Şube Başkanı İlker Bükni'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan eski MHP'li Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, belediyenin bütçesini 5 yılda 15 kat büyüttüklerini dile getirdi. Borçları bahane etmeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Işık, Kütahya'nın hizmet beklediğini söyledi.


Advertisement