Bakanlık'tan Aile Hekimleri Açıklaması: Nöbet Uygulamalarına Devam - Son Dakika
Güncel

Bakanlık'tan Aile Hekimleri Açıklaması: Nöbet Uygulamalarına Devam

Sağlık Bakanlığı, medyada yer alan "Danıştay yürütmeyi durdurdu, aile hekimlerinin nöbet sorunu ortadan kalktı" haberlerinin, gerçeği yansıtmadığı bildirdi.

28.03.2015 18:24  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, medyada yer alan "Danıştay yürütmeyi durdurdu, aile hekimlerinin nöbet sorunu ortadan kalktı" haberlerinin, gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakanlık; "Bu yönde verilmiş bir karar bulunmamaktadır" dedi.

"YARGININ VERDİĞİ BİR KARAR YOK"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının nöbetlerinin 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu ve buna istinaden yayımlanan mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü anımsatıldı.

Yürürlükteki nöbete ilişkin yönetmelik hükümlerinin iptaline yönelik ilgili yargı mercilerince verilmiş bir karar bulunmadığı vurgulanan açıklamada, basın yayın organlarında yer alan mahkeme kararının 2011 yılında yürürlükte olan mevzuata göre verildiği kaydedildi.

"NÖBET UYGULAMALARI İLGİLİ MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE DEVAM EDECEKTİR"

Açıklamada, bu tarihten sonra aile hekimlerinin nöbetleriyle ilgili yeni bir kanuni düzenleme yapılmadığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

"Dolayısıyla verilen kararın aile hekimlerinin bugünkü nöbet hizmetleriyle ilgili mevcut uygulamaya herhangi bir etkisi olmayacaktır. Bu çerçevede verilen karar ülkemiz genelindeki aile hekimliği nöbetlerinin durdurulması veya kaldırılmasını etkileyen bir karar olmayıp, aile hekimliğindeki nöbet uygulamaları ilgili mevzuat çerçevesinde devam edecektir. Aksi yönde yapılan yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır."

Bakanlık\'tan Aile Hekimleri Açıklaması: Nöbet Uygulamalarına Devam
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlık'tan Aile Hekimleri Açıklaması: Nöbet Uygulamalarına Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • cCc: 724 çalıştıracaklar nerdeyse oy toplayacaz diye akepe ye 18 5 Yanıtla
  • Mert ak: hastanelerin bulunmadı yerlerde yerlerde çok iyi bir ihtiyaç olduğu hafta sonu hasta olduğumuzdagidebiliyoruzayrıca hafta içi işlerden dolayı muayene olamadığımızdan hafta sonu alabiliyoruz sağlık bakanına teşekkür ederiz 2 15 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : sağlık paran varsa sağlık yoksa öl AKP nin ABD nin taktiği bu kahrolsun emperyalizm 16 1 Yanıtla
  • bizzat goruyorum: Bir dairem var kirada. 4 tane tip fakultesi ogrencisi kaliyor 5 yildir. ben bu cocuklari gorunce icim parcalaniyor. ne gencliklerini yasiyorlar nede ogrenciliklerini. her gun okuldan sonra sabah en erken 3 de yatip 7 de kalkip yeniden okula gidiyorlar. buna can dayanmaz. buradaki yorum sahipleri insafli olsunlar. ne alirsa azdir bunlar. insan caninin parayla degerlendirilmesi olmaz. hem soyleniriz hemde en ufak rahatsizlikta kosa kosa onlara gideriz. 5 1 Yanıtla
  • EZZZZZZİKSİNİZZ: HASTANELER İŞİNİ YAPIYOR OLSA BU YIĞILMA OLMAZDI BEN AİLE HEKİMİYİM BİR SÜRÜ UZMAN BURAYA YIĞILMIŞ FAKE NİKLERLE AİLE HEKİMİNE SALDIRIYOR HAYSİYET YOKSUNLARI. YALAN BİR EĞİTİMLE YALAN BİR UZMANLIK ALDINIZ YEDİĞİNİZ DAYAKLAR HAKTIR BETER OLUN. UTANMADAN GEÇMİŞ AİLE HEKİMİ DÜŞMANLIĞI YAPIYOR KİŞİLİK YOKSUNUZ EZİKLER. 3 1 Yanıtla
  • Dmt: Bu ülkede haftasonu öğlene kadar sağlık sektörü mesai yapmalı. Herkes haftaiçi izin alıp da gidemiyor. Keza bgn biz rezil olduk 0 0 Yanıtla
  • Bu milletin hakkı : İyi kaliteli hizmet! Sayın doktorlar insanlara insanca davranın ozman insanlar sizi sever! Burnunuz 5 metre havada! Sizde doktor eline düşeçek ve yaptığınızı çekeceksiniz!! Ona göre 0 0 Yanıtla
  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.


Advertisement