Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, grip ve mevsimsel alerjiler de kendisini göstermeye başladı. Özellikle son günlerde ülkemizde koronavirüs vakaları artış gösterirken, vatandaşlar grip ile Kovid-19 belirtilerini karıştırabiliyor. Peki, korona ile grip arasındaki farklar nelerdir? Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili bir görsel paylaştı.

29.11.2020 22:24  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milyonlarca insan koronavirüs, grip, nezle arasındaki farkları araştırmaya başladı. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte grip, soğuk algınlığı ve mevsimsel alerjilere bağlı hastalıklar da arttı.

Koronavirüs salgını da ülkemizde hızla artış göstermesi sebebiyle de bazı belirtiler Kovid-19 belirtileri ile karıştırılabiliyor.

İşte koronavirüs ile grip arasındaki farklar:

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından 29 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 6 bin 439'u semptomatik olmak üzere toplam 29 bin 281 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 185 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 558'e, toplam hasta sayısı ise 494 bin 351'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 4015 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 4015 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 400 bin 242'ye yükseldi. Toplam test sayısı 18 milyon 415 bin 636, ağır hasta sayısı ise 5011'e yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,4 oldu.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı

Son Dakika Sağlık Sağlık Bakanlığı, koronavirüs ve grip arasındaki farkları gösteren bir görsel paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • duyg92: GÜNLÜK VEFAT SAYISI GERCEK SAYININ YARISI İSE BU SAYI 800 LERE ULAŞDIĞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIR BU YASAKTA NUFUSN ÇOK AZINI İLGİLENDİRİYOR HERYER AÇIK TRAFİK KİTLENMİŞ VAZIYETTE YASAK GİBİ YASAK NET 1 HAFTA ALTERNATIFSIZ YASAK UYGULANMALI AMA BU YASAĞA RAĞMEN GÜÇLÜ ULAŞIM FİRMALARI VS CEZA ALMIYOR TANIDIK DEVREYE GİRİYOR E BÖYLE OLUNCE YASAĞINDA Bİ ANLAMI OLMUYOR HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK DE DOĞRU DEĞİL BİRAZDA TOPLUM BİLİNCİNE İHTİYAÇ VAR FAKAT OKUMA ORANI %16.5 OLUNCA SONUÇ BU OLUYOR 1 1 Yanıtla yazık!: gelen giden halka hesap soruyor... bir gün işe gitmesen işten atıyorlar çoluk coçuğu olan bakması gerekn ailesi varken evde kal demek kolay devlet halkına bakamıyor açık net... devlet bir gün olsun su faturası ödeme elektrik bilmem diğer faturalarıı bi ay olsun ödeme dedimi hayır üstüne iban attı halka yazıklar olsun bu zihniyete ama yeri geldimi uçuyoruz diyorlar 3 0
  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.


Advertisement