Sağlık Çalışanına Fiziksel ve Sözlü Şiddet İddiası - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanına Fiziksel ve Sözlü Şiddet İddiası

Sağlık Sen Kırşehir Şube Başkanı Yılmaz, Mucur Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hemşireye hasta tarafından fiziksel ve sözlü şiddet uygulandığını ileri sürdü.

28.05.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı Necati Yılmaz, dün Mucur Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan bir hemşireye tedavi için gelen hastanın fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığını iddia etti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mucur Aile Sağlığı Merkezi'nde bir hekimin yanında çalışan hemşire Hatice Ünsal'ın bir kadın hasta tarafından fiziksel ve sözlü şiddete uğramasını kınadıklarını ifade etti.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını ileri süren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu durum, sağlık çalışanları için tedbir alınmasının aciliyetini gözler önüne sermektedir. Görevi insanları sağlığına kavuşturmak olan tüm sağlık çalışanlarımızın güvenlikleri tehlike altındadır. Sağlık çalışanlarının çalışma ortamları her an hasta ve hasta yakınlarının saldırısına maruz kalabilecekleri şekildedir. Artık teselliyi, yapılan saldırılarda can kaybı yaşanmamasında aramak istemiyoruz. Şiddet eylemi her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, hiç bir şekilde kabul edilemez. Yapılan bu saldırıların son bulmasını diliyoruz."

Yılmaz, saldırıya uğrayan hemşirenin, Mucur Devlet Hastanesinden darp raporu alarak, cumhuriyet savcılığına şikayette bulunduğunu kaydetti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanına Fiziksel ve Sözlü Şiddet İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement