Sağlık Çalışanları Ölüm Yıldönümünde Doktor Ersin Arslan'ı Andı - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanları Ölüm Yıldönümünde Doktor Ersin Arslan'ı Andı

Sağlık Çalışanları Ölüm Yıldönümünde Doktor Ersin Arslan\'ı Andı

*eylemlerden biri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde diğer ise Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde düzenlendi.

17.04.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*eylemlerden biri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde diğer ise Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde düzenlendi.

Haber - Kamera: Bulut MÜLHİM - Ramazan ALMAÇAYIR İstanbul DHA

Sağlık çalışanları, iki sene önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle eylemler yaptı.

Eylemlerden biri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapıldı. Hastane önünde toplanan kalabalık 'Susma haykır, sağlık haktır' şeklinde sloganlar attı. Daha sonra toplanan sağlık çalışanları ve hastane bahçesindeki hasta yakınları Dr. Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan 'Arkadaşımızı yitireli iki gün oldu. Doktor Ersin Arslan Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan iki yıl geçti ancak, sağlık çalışanları her gün şiddet görmeye devam ediyor. Arkadaşımızın ölümünden sonra TBMM'de komisyon kuruldu. Ancak bu şiddeti azaltacak yasal bir düzenleme yapılmalıdır. 17 Nisan dünyada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme günü ilan edilmelidir' şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları görev yerlerine döndü.

İKİNCİ EYLEM

İkinci eylem ise Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önündeydi. Arslan'ın hayatını kaybettiği saat, yani 12.45'te bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Çeşitli sağlık örgütleri tarafından düzenlenen anma programında saygı duruşu yapıldığı sırada, banklarda oturan hasta ve hasta yakınları da ayağa kalkarak saygı duruşuna eşlik etti. Anma programında konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, "Dün gibi hatırlıyorum ve acısı o gün hissettiğim düzeyde içimde duruyor. Bu ölümün nedenlerini çok çeşitli boyutlarıyla araştırdık. Ne yazık ki neden olarak, sağlıkta dönüşüm programı dediğimiz sürecin sonunda geldiğimiz noktada, bu tür olayların olmasının çok kolaylaştığı bir zeminin, çok önemli bir rol oynadığını söylemek zorundayız." dedi. Süreyyapaşa Hastanesinde görevli Dr. Gül Dabak da, "Doktor Ersin Arslan'ın öldürülmesinden sonra çok çeşitli eylem ve etkinlik yapıldı. Hatırda tutulması gereken bir olaydır ve 17 Nisan "Dünya'da sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme günü ilan edilmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanları Ölüm Yıldönümünde Doktor Ersin Arslan'ı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları
    10:42 Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü Yüzücülerinin Yeni Hedefi Bölge ve Türkiye Şampiyonaları

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen yüzme yarışlarında başarılı olan Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinin yeni hedefi bölge ve Türkiye Şampiyonaları oldu. Kulüp, birçok barajı ve elemeyi geçerek 2024 Aralık ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Ayrıca, bazı sporcular bölge müsabakalarına ve milli takım seçme yarışlarına katılmaya hak kazandı.

  • Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem
    10:42 Bilecik'te Drone Denetiminde Emniyet Şeridi Kullanan Sürücüye Cezai İşlem

    Bilecik Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan drone denetimlerinde, emniyet şeritlerini kullanan bir araç sürücüsüne 6 bin 439 TL trafik idari para cezası uygulandı. Sürücü, 'Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları' maddesine aykırı davrandığı için cezalandırıldı.

  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek
    10:38 Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek

    Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, esnafların kaldırıma bıraktıkları eşyaların kaldırılması için 1 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verdi. Yeni yönetmelik ile kaldırımların rahat kullanılması ve esnafın ürünlerini sergilemesi amaçlanıyor.


Advertisement