Sağlık Çalışanlarına Döner Sermaye Yerine Ek Ödeme - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarına Döner Sermaye Yerine Ek Ödeme

Sağlık Çalışanlarına Döner Sermaye Yerine Ek Ödeme

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Yeni ek ödeme yönetmeliği ile sağlık çalışanlarının haklarının hiçe sayıldığını öne sürdü.

05.02.2013 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, Yeni ek ödeme yönetmeliği ile sağlık çalışanlarının haklarının hiçe sayıldığını öne sürdü.

Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısını düzenleyen 2 Kasım 2011'de yayınlanan 663 Sayılı KHK uyarınca hazırlanan ek ödeme yönetmeliği 17 Ağustos 2012'te yürürlüğe girmişti.

Söz konusu yönetmelikte 12/5/2006 tarihli ve 26166 sayılı ek ödeme yönetmeliğinin yürürlüğünün 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceği düzenlenmişti.

Arada 5 aylık süre olmasına rağmen ek ödeme yönetmeliğinin yayınlanmadığını kaydeden Korkmaz; "Ortada bir yönetmelik olmayınca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu işin kolayını bulmuş yeni yönetmelik yayınlanana kadar döner sermaye ödemeyin sadece ek ödeme verin diye kurumlara yazı göndermiştir.

Yani Yeni yönetmelik yayınlanana kadar hastanelerde döner sermayeler ödenmeyecektir. 5 Ayda bir yönetmelik yayınlayamayarak beceriksizliklerinin faturasını çalışanlara yüklemişlerdir. Çok Merak ediyoruz; 5 ayda bir yönetmelik yayınlamak bu kadar mı zordur? Niçin çalışanları mağdur etme hastalığından bir türlü Sağlık Bakanlığı kurtulamamaktadır?" dedi.

"Biz yönetmeliği hazırlayamadık, çalışanlara döner sermaye vermeyin demek idarenin çalışanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmemesidir" diyen Korkmaz; "Bunun hukukta da cezası vardır. Bunu hazırlamayanlar çalışan vicdanında da mahkum olmuşlardır.

Biz yeni dönemde sağlık çalışanlarının memnuniyeti ile ilgili çalışmalar beklerken, Yeni Bakandan bu yönde adımlar atmasını umarken böyle bir işin yapılması çalışanları üzmüştür.

Artık bir an önce bu yönetmelik yayınlanmalı ve sağlık çalışanları mağdur edilmemelidirler" dedi.

Korkmaz dikkat çekmek istedikleri bir başka konunun ise, "Yönetmelikte çalışanları adına değişiklikler yaparak döner sermaye sistemindeki adaletsizliklerin ve haksızlıkların giderilmesi" olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çalışma barışını bozan, çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olan düzenlemelere de bir an önce son verilmelidir.

Çalışanları mutlu edecek onların, beklentilerini karşılayacak bir döner sermaye yönetmeliği hayata geçirilmelidir." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarına Döner Sermaye Yerine Ek Ödeme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement