Sağlık Çalışanlarına Saldırıyı Kınadılar - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarına Saldırıyı Kınadılar

Sağlık Çalışanlarına Saldırıyı Kınadılar

Bursa’da Sağlık-Sen üyeleri, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 sağlık personelinin 4 kişi tarafından darp edilmesini kınadı.

30.05.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Sağlık-Sen üyeleri, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 sağlık personelinin 4 kişi tarafından darp edilmesini kınadı.

İddiaya göre, 28 Mayıs Cuma günü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bıçakla yaralı bir şahıs geldi. Muayenenin ardından röntgen çekilmesi istenilen yaralı şahsın yakınları ile sağlık çalışanları arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada, bıçakla yaralanan kişi de sedyeden kalkarak, 3 yakını ile birlikte 2 sağlık personelini darp etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis tahkikat başlattı.

Konuya tepki gösteren Sağlık-Sen Bursa Şubesi, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Şiddetin önlemediğini söyleyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "Hastanede meydana gelen olayda röntgen teknisyeni olarak çalışan iki personel hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akıl dışı ve hastalıklı bir tavırdır. Bu tavrın 2014 Türkiye'sinde hala devam ediyor olmasından utanıyoruz" dedi.

Yünkül, "Birkaç kendini bilmezin insanlık dışı uygulamaları kadirşinas milletimize olan sevdamızı ve görev şuurumu asla etkilenmeyecektir. Tedbir alınması gerekirken, çalışanlarımızın sahipsiz bırakıldığını üzülerek görüyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarına Saldırıyı Kınadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement