Sağlık Çalışanlarından Simit ve Ayran ile Protesto - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Simit ve Ayran ile Protesto

Sağlık Çalışanlarından Simit ve Ayran ile Protesto

Sen üyesi bir grup, hastane yemeklerinde hijyen olmadığını iddia ederek Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastane önünde simitli, ayranlı eylem yaptı.

07.04.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen üyesi bir grup, hastane yemeklerinde hijyen olmadığını iddia ederek Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastane önünde simitli, ayranlı eylem yaptı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Acil Servisi önünde yaklaşık 50 kişilik grup pankart ve dövizler açarak basın açıklaması yaptı.Toplanan grup adına basın açıklamasını Türk Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Alper Alıcı yaptı. Alıcı, sağlık çalışanları olarak her şart altında hizmet ürettiklerini ifade ederek, "Halkımıza hizmet vermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ettik. Bizler, 7 gün 24 saat 365 gün halkımıza hizmet vermekten hiç gocunmadık. Ama öyle bir noktaya geldik ki aşımızın da tadı kaçmaya başladı. Son 6 aydır birliğimiz bünyesinde yemek hizmeti tamamen aksamaktadır. Verilen yemeklerde hijyen kesinlikle söz konusu değildir. İdare ve yetkilerle görüştük. Durumun çözüleceğini söylediler. Firmalara cezalar kesildi. İhale ile yeni bir firma yemek hizmetini devraldı. Fakat değişen bir şey olmadı. Biz burada sadece sağlık çalışanlarının yediği yemeğin kavgasını vermiyoruz. Biz burada hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların sağlığı açısından bir isyanda bulunuyoruz. Bu yemekten hastalar da yiyor. Bu durumun düzeltilmesini yetkililerden istiyoruz" dedi.

Pazartesi gününden bu yana 4 gündür hastanede yemek boykotu yaptıklarını belirten Alıcı, durumun devam etmesi halinde yemek boykotunun diğer hastanelere de yayılacağını ifade etti.

Grup üyeleri daha sonra simit yiyip, ayran içerek protesto etti.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Simit ve Ayran ile Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement