Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi

Türkeli ve Boyabat ilçelerinde sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırıları protesto edildi.

28.10.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkeli ve Boyabat ilçelerinde sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırıları protesto edildi.

Türkeli Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, sağlık personeli ve tesislere yönelik terör saldırılarını protesto etti.

Hastane Başhekim Vekili Uzm. Dr. Derya Karaçay, burada yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerine yönelik bu tür çirkin saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi. Sağlık çalışanı arkadaşlarının terör örgütü tarafından şehit edildiğini anımsatan Karaçay, şunları kaydetti:

"Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Bizler tüm engellemelere rağmen, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."

Boyabat'ta ise 75. Yıl Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları adına açıklamada bulunan Başhekim Uzm. Dr. Uğur Bekir İnebeyli, sağlık çalışanları ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemlerin, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

Terörün kendilerini asla yıldıramayacağını vurgulayan İnebeyli, "Hastanelerimizde çalışanlarımızın güvenliği için gereken tedbirler alınıyor, güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil, kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarından Terör Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement