Sağlık Çalışanlarından Teröre Tepki Eylemi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarından Teröre Tepki Eylemi

Sağlık Çalışanlarından Teröre Tepki Eylemi

Tokat’ta sağlık çalışanları, sağlık personeli ve sağlık tesislerine karşı yapılan terör olaylarını kınadı.

28.10.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta sağlık çalışanları, sağlık personeli ve sağlık tesislerine karşı yapılan terör olaylarını kınadı.

Tokat Devlet Hastanesi önünde düzenlenen eyleme Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Topal, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, Tokat Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Cengiz Yakıt ile sağlık çalışanları katıldı. Basın açıklaması yapan Erşan, eli kanlı terör örgütünün sağlık çalışanlarına ambulanslara ve hastanelere yönelik alçakça saldırına devam ettiğini kaydetti. 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybettiğini ifade eden Erşan, "Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmaya amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir" dedi.

Teröre karşı en büyük cevabı en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebileceğimizi ifade eden Erşan, "Bizler tüm engellemelere rağmen; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. "Terör değil; kardeşlik diyen gönüller, şifa eller veren kazanacak" diye konuştu.

ERBAA DEVLET HASTANESİ'NDE EYLEM

Erbaa Devlet Hastanesi önünde yapılan eylemde ise Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Evren Eren basın açıklaması yaptı. Evren, terör örgütünün sağlık çalışanlarına, ambulanslara ve hastanelere alçakça saldırılarının sürdürmesini şiddetle lanetlediklerini ifade ederek, "Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir. Hiçbir dinde, hiçbir kültürde yeri olmayan acizlik göstergesi bu saldırılar ve bu çağ dışı anlayış, dünya medeniyetine önderlik etmiş bu topraklarda kendine yer edinemeyecektir" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarından Teröre Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement