Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi

Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, bütün sağlık çalışanlarının 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini bildirdi.

25.02.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, bütün sağlık çalışanlarının 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini bildirdi.

Turhan, Edirne Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, yıpranma payı konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması konusunun sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Turhan, şunları kaydetti:

"Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok geride kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermaye ile eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarının 'Yıpranma Payı' Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement