Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Çalışanlarının "Yıpranma Payı" Beklentisi

Sağlık-Sen Siirt Şubesince, sağlık çalışanlarının ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı haklarının verilmesi talep edildi.

25.02.2015 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Siirt Şubesince, sağlık çalışanlarının ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı haklarının verilmesi talep edildi.

Siirt Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan sendikanın Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz,  yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Eviz, hastanelerin önemli iş yükünü güvenlik, otomasyon, temizlik şirketi çalışanlarının omuzlarında olduğunu ileri sürerek, bu bölümlerde çalışanlara kadro verilmesi gerektiğini savundu.

İş barışının sağlanması neticesinde kaliteli sağlık hizmetinin verilebileceğini öne süren Eviz, şunları kaydetti:

"Bütün sağlık çalışanları, bu yıl içerisinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Ülkemiz sağlık çalışanları sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermayeyle eşitlenmeye çalışılmakta, ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişeyle bakmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Çalışanlarının 'Yıpranma Payı' Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement