Sağlık Ekibi İstiyorlar - Son Dakika
Yerel

Sağlık Ekibi İstiyorlar

Sağlık Ekibi İstiyorlar

Kütahya’nın Hisarcık ve Emet ilçelerinde oynanan Kütahya 1. Amatör Küme Gediz-Emet-Hisarcık Grubu maçlarına sağlık görevlisi verilmemesi amatör kulüplerin tepkisini çekiyor.

21.10.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ve Emet ilçelerinde oynanan Kütahya 1. Amatör Küme Gediz-Emet-Hisarcık Grubu maçlarına sağlık görevlisi verilmemesi amatör kulüplerin tepkisini çekiyor.

Kütahya 1. Amatör Küme Gediz-Emet-Hisarcık Grubu 4. Hafta maçlarının oynandığı Emet ve Hisarcık ilçelerindeki futbol sahalarında futbolcuların sakatlanmaları durumunda sahada sağlık görevlisi ve ambulans olmadığı için ilk müdahaleyi takımların varsa masörü, yoksa takım arkadaşları yapıyor.

Hisarcık Belediyespor antrenörü Ahmet Elkan, bir süre önce kendi sahalarında oynadıkları Gediz Gençlik maçında bir futbolcularının çapraz yan bağlarının koptuğunu, sahada sağlık görevlisi olmadığından müdahale için çağrılan ambulansın beklediğini ve futbolcularının ameliyat olduğunu söyledi.

Elkan,"Bir hakem polis olmadan sahaya çıkmıyor. Bizler ise futbolcularımızın sakatlanması durumunda ilk müdahaleyi yapacak sağlık personeli olmadığı halde takımı sahaya sürmek zorunda kalıyoruz. Amatörlük zaten gönül işi, U-19 takımımızda oynayan 12-18 yaş arası futbol oynamaya hevesli çocuklarımız var. Bu gençlerimizin sağlıklarıyla oynayarak onların şevkini kırmayalım. Amatör maçlara sağlık görevlisi verilmemesi yeni acılara davetiye çıkarmaktadır. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. "Kendi sağlık personelini kendiniz bulun" deniliyor. Yetkililerin vurdumduymazlığı yüzünden her an bir facia yaşanabilir ya da gençlerimizin futbol hayatı bitebilir. Spor sağlıklı yaşam için yapılır. Ancak amatör müsabakalarına sporcu sağlığı için ne bir ambulans ne de bir sağlık personeli veriliyor. Kulüpler zaten büyük ekonomik zorluklar içerisinde takımlarını maçlara çıkarıyor, birde futbolculara sahip çıkılmaması kulüplerin zor durumda bırakıyor. Böyle giderse amatör futbol takımı ve futbolcu sayısı her geçen gün azalacaktır. Yetkililerin, futbol müsabakalarında sağlık görevlisi konusuna bir an önce çare bulmasını ve amatör sporculara sahip çıkılmasını bekliyoruz." diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Ekibi İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement