Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor

Seyhan’ın güney mahallelerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Meydan Semt Polikliniği’nin resmi açılışı yapıldı.

17.10.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyhan'ın güney mahallelerinde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Meydan Semt Polikliniği'nin resmi açılışı yapıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Meydan Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki semt polikliniğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, semt polikliniğinin, bölge sakinleri için çok hayırlı bir hizmet olduğunu belirtti.

Güney mahallelerinin sağlık hizmetiyle ilgili ihtiyaçlarını gördüklerinde, "İlave neler yapabiliriz?" diye düşündüklerini ve yapılan değerlendirmeler neticesinde hazır binalardan istifade etme düşüncesinin hakim olduğunu ifade eden Büyük, "Buraya aslında Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir kısmını getirmiş oluyoruz. Arkadaşlarımızın gayretleri ve çalışmaları sonrasında geniş bir hizmet alanı olan sağlık alanında böyle güzel bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle milletvekillerimizin, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterimizin ve diğer sağlık çalışanlarının önemli gayretleri oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Toplumumuza sağlık hizmetlerinin çok daha ileri düzeyde verilmesi noktasında gayretler devam edecek. Bu hizmetin toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"ÖNCE SAĞLIK"

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, Meydan Semt Polikliniği'nin açılışından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, polikliniğin Seyhan'ın güney mahallelerinde ciddi bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.

Sağlık hizmetinin, devletlerin ve hükümetlerin en fazla önemsemesi gereken hizmet alanlarının başında gelmesi gerektiğinin altını çizen Ünüvar, "Çünkü sağlığın yerine koyabileceğiniz herhangi bir mutluluk kaynağı yok. Sağlıksız bir insan için sağlıklı olmaktan başka bir hedef olabilir mi? Önce sağlık, daha sonra diğer hedefler gelir. Dolayısıyla sağlık hizmetlerini, ülkeyi yönetenler özel ilgi alanı olarak görmek zorunda" diye konuştu.

Sağlığın, AK Parti hükümetleri döneminde en öncelikli hizmet alanlarının başında geldiğini belirten Ünüvar, "2002'deki sağlık hizmetleri ile bugün verilen sağlık hizmetlerini karşılaştırdığınız zaman; bütün dünyanın hayranlıkla izlediği, Amerika Başkanı'ndan dünyanın en ücra köşesine kadar insanların 'keşke bizde de Türkiye'deki gibi sağlık hizmeti olsa' diye baktığı bir alan haline geldiğini görüyorsunuz. Bu aslında sadece bizim hükümetimizin başarısı olarak sahiplenilmesi gereken bir alan değil. Bu aslında, yurt dışındakileri de kastederek söylüyorum; 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının gururla anlatması gereken bir alan. Çünkü sağlıkla ilgili attığınız bir adım, sadece bugünü değil, yarınları da etkiliyor. İlerideki kuşakların daha sağlıklı ülkede yaşaması adına, sağlık hizmetlerini daha ileriye götürmeliyiz ve geliştirmeliyiz" dedi.

"SEMT POLİKLİNİĞİ DEYİP GEÇMEYİN"

Adana'da devam eden sağlık yatırımlarıyla ilgili de bilgi veren Ünüvar, şöyle devam etti:

"Biraz önce Şehir Hastanesi inşaatını gezdim. 18 tane kule vinçle çalışmalar sürüyor, binalar hızla yükseliyor. Devletimiz oraya 1 milyar TL'nin üzerinde para harcıyor. 6 tane olağanüstü modern, dünyanın en gelişmiş, en ileri teknolojisiyle bezenmiş bir sağlık tesisi kuruyor. Ama bizim sadece o tesisi kurmamız yetmez. Çünkü o sağlık hizmeti belki dünyanın en ileri sağlık hizmetini verecek ama vatandaşımız sağlık hizmetinin kendisine en yakın alanda, en ekonomik şekilde ulaşabileceği alanda olmasını istiyor. Onun için biz yoğun şekilde semt polikliniği atılımı yapıyoruz. Semt polikliniği deyip geçmeyin. Bu semt polikliniğinde hemen hemen her branşımız var. 6 mahallenin kesişme noktasında bulunan bu semt polikliniğimize gelen her 100 kişinin 95'i buradan hizmetini alıp, bütün teşhislerini, tetkiklerini yaptırıp, evine döner. Sadece 5 tanesinin yatma ihtiyacı olur, onlara da diğer büyük hastanelerimizde hizmet verilir. Mayıs ayında Kızıldağ yaylasında bir semt polikliniği açtık. Oradan bana yoğun telefonlar geldi, temmuz ve ağustos aylarında. Vatandaşlarımız hizmetten çok memnun kaldıklarını ifade ediyorlar ve teşekkürlerini iletiyorlar. Burası da inşallah Kızıldağ Semt Polikliniği gibi güzel hizmet veren mükemmel bir tesis olacak."

Bugün vatandaşa sunulan gelişmiş sağlık hizmetlerinin, devletin zenginliğiyle de alakalı olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Milli gelirimiz artar, ekonomimiz gelişirse o zaman hizmet alanları da gelişir. Bizim Seyhan'a yapacağımız hizmetler Meydan Semt Polikliniği'yle sınırlı değil. Bizler daha çok şey yapacağız inşallah. Bu bölgeye butik bir hastane yapacağız. Bizler çalışmaya devam ediyoruz. Şu anda Feke'de 20 yataklı hastanemiz bitti. Saimbeyli'de 20 yataklı hastanemiz bitmek üzere. Aladağ'da bir hastanemiz var. Hayırseverimizle konuştuk, ona da el atacağız ve hızlandıracağız. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin yanında 250 yataklı mono blok inşaatımız devam ediyor. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bitti, yakında açıyoruz. Sadece Adana'nın değil, bütün bölgenin en değerli ağız ve diş sağlığı hastanesi olacak. Bütün bu hizmetler hep devletimizin gücüyle alakalı. Bunun için devletimizi daha güçlü kılmak durumundayız. Bir ve beraber olmak durumundayız. Devletimize çelme atmak isteyenlere, devletimizi zayıf düşürmek isteyenlere karşı sesimizi daha gür bir şekilde çıkarmalıyız ki bu hizmetler devam etsin" şeklinde konuştu.

"24 AĞUSTOS'TAN BU YANA 4 BİN 380 HASTAYA HİZMET VERİLDİ"

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise, semt polikliniğinin açılmasında büyük katkıları olan Vali Mustafa Büyük ve Milletvekili Necdet Ünüvar'a şükranlarını sunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sağlık hizmetlerini kolaylaştırmak ve bu hizmetleri yerelleştirmek, Sağlık Bakanlığının önemli gayelerinden birisidir. Sağlık alanında tüm vatandaşlara ayrım gözetmeksizin sağlık hizmeti sunmak hem bakanlığımızın hem kurumumuzun hem de devletimizin en temel politikasıdır. Bu amaçla Seyhan'ın güneyindeki vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunabilmek, hastanelerimizin mevcut hasta yükünü azaltmak ve sağlık hizmetini hastalarımızın ayağına götürmek amacıyla bu semt polikliniğimizi açtık. 24 Ağustos 2015'te hizmete giren bu poliklinik, 4 bin 380 hasta bakmıştır. Polikliniğimizde; dahiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, kadın doğum, üroloji, nöroloji, kulak burun boğaz, fizik tedavi, göz ve cildiye poliklinikleri hizmet vermektedir. Burada hastalarımızın kanları alınmakta, idrar tahlilleri yapılmaktadır. Bu hafta devreye sokacağımız dijital röntgen cihazımızla hastaneye gitmeden burada filmleri çekilecek ve ultrasonla da hizmetleri görülecektir. Bu hizmetler tabi ki burada kalmayacak. Zaman içinde teknik donanımını artıracağız. Burayı bu halka yakışır vaziyette, daha donanımlı daha çok uzman doktorun bulunduğu bir merkez haline getireceğiz."

Konuşmaların ardından; Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Halk Sağlığı Müdürü Kadir Çağlar Çatak, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Ekrem Sapmaz birlikte açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri ve davetliler, daha sonra hep birlikte semt polikliniğini gezdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement