Sağlık İçin Ortaköy Meydanı'nda Buluştular - Son Dakika
Güncel

Sağlık İçin Ortaköy Meydanı'nda Buluştular

Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla Ortaköy Meydanı’nda düzenlenen Sağlıklı Yaşam Şenliği’ne yediden yetmişe çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

13.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla Ortaköy Meydanı'nda düzenlenen Sağlıklı Yaşam Şenliği'ne yediden yetmişe çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Hem eğlenip hem de spor yapma şansı yakalayan vatandaşlara yoldan geçen bir sokak köpeği de eşlik etti.

Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla, Acıbadem Fulya Hastanesi'nin 3'üncüsünü düzenlediği "Sağlıklı Yaşam Şenliği" Ortaköy'de düzenlendi. Zumbadan yogaya, tansiyondan kas ve yağ ölçümüne, spor, ödüllü yarışmalar ve çekilişlere kadar birçok aktivitenin yer aldığı şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kuruçeşme'de toplanan vatandaşlar Ortaköy Meydanı'na birlikte yürüyerek şenlik alanına ulaştı. Sağlık Şenliğine katılan vatandaşlar, çeşitli sağlık testlerini ücretsiz yaptırırken eğlence stantlarında da keyifli vakit geçirdi. Festival alanında bulunan bir diyetisyen de vatandaşlarla yakından ilgilenerek, sağlık konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sağlıklı yaşam şenliğine gelerek kendisine test yaptıran 72 yaşındaki Josef Behar Yenibahar, "Ben bu yaşıma kadar yağ, tereyağı, bal gibi her şeyi yiyorum. Her gün kapalı havuzda 45 dakika yüzüyorum" diye konuştu.

Eşiyle birlikte festivale gelerek test yaptıran 67 yaşındaki Fethi Başaran ise, "Ben biraz bel sorunu yaşadım. Böyle bir şenliği de görünce geldim. Neyim var neyim yok bir baktırayım dedim. Çok güzel bir şenlik Beşiktaş Belediyesini kutlarım. Hayatımda ilk defa yağımı ölçtürdüm. İnşallah hocamız güzel şeyler söyler" dedi.

Festivalde daha sonra vatandaşlar iki spor hocasıyla birlikte Ortaköy Meydanı'na zumba yaptı. Hem eğlenip hem de spor yapma şansı yakalayan vatandaşlara yoldan geçen bir sokak köpeği de eşlik etti.

Zumba hocaları Cansu Özkan ve İnci Kul yaptıkları açıklamada, zumbanın sağlıklı yaşam için eğlenceli bir dans olduğunu söyledi. Zumba hocası Cansu Kul, "Zumba dansı insana en başta bir hayat enerjisi katıyor. İnsanların kilo vermesini sağlıyor. İnsanların mutlu olmasını sağlıyor, insanlarda sinirsel gelişime kadar her türlü uyaranları var. İnsanlar zumba yaparak inanılmaz kilo verebilirler. Hem egzersiz hem spor ikisini bir arada yapıyorlar. Bizlerde zumba yaparken aşırı derecede eğleniyoruz. Zumba fitnes hareketlerinin ve dans figürleriyle oluşturulan bir egzersiz dersidir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık İçin Ortaköy Meydanı'nda Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement