Sağlık İçin Pedalla" Sloganıyla 80 Bisiklet Verildi - Son Dakika
Güncel

Sağlık İçin Pedalla" Sloganıyla 80 Bisiklet Verildi

Sağlık İçin Pedalla" Sloganıyla 80 Bisiklet Verildi

Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İnönü üniversitesi "Sağlık İçin Pedalla" sloganıyla 80 bisiklet dağıtımı gerçekleştirdi.

08.12.2016 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İnönü üniversitesi "Sağlık İçin Pedalla" sloganıyla 80 bisiklet dağıtımı gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İnönü üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) işbirliğiyle Toplumda Fiziksel Aktivitelerin Arttırılması Projesi kapsamında "Sağlık İçin Pedalla" sloganıyla 80 bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Sağlık Bakanlığının yaygınlaşan obeziteyle mücadele etmek amacıyla bisiklet dağıttığını belirterek, il Halk Sağlığı Müdürlüğün de bunu devam ettirdiğini kaydetti.

Üniversite yönetimi olarak bisiklet yolları yapmaya önem verdiklerine değinen Akpolat, "Şu an devam eden projemiz söz konusu. Bu projede üniversitemizin hemen hemen tüm birimlerine bisiklet ulaşımını sağlayacak bisiklet yolları projemiz var. Muhtemelen projemiz 2017 yılı içerisinde bitmiş ve hayata geçmiş olacak, belli istasyonlar kuruluyor. Bu istasyonlarda yeterli sayıda bisikletler olacak. Bir öğrenci kendi fakültesinden sosyal tesislere gitmek istediğinde bu bisikletleri kullanacak. Sloganımızda da olduğu gibi sağlık için pedallar basmayı sıklaştırmamız lazım." ifadesini kullandı.

Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Burak Yıldırım da teknolojik gelişmelerin insanları hareketsizliğe ittiğine işaret ederek, hareketsizliğin obeziteye neden olduğunu ve bunun önüne geçmek amacıyla 2015 de sağlıklı hayat ve fiziksel aktiviteyi teşvik projesi başlattıklarını belirtti.

BESYO'da düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı İl Müdürü Kemal Şener, BESYO Müdürü Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık İçin Pedalla' Sloganıyla 80 Bisiklet Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement