Sağlık Memurunu Darp Ettiler - Son Dakika
Güncel

Sağlık Memurunu Darp Ettiler

Sağlık Memurunu Darp Ettiler

Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Güngörmüş Köyü Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli sağlık memurunu darp ettiler.

28.04.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı Güngörmüş Köyü Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli sağlık memurunu darp ettiler.

İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen bir kişi ilaç yazdırmak için geldiği Aile Sağlığı Merkezi'nde ki aile hekimine ilaç yazdırmak istedi. Doktor, internet bağlantısının olmadığı ve ilaç yazmak için beklemesi gerektiği söylemesi üzerine şahıs küfretmeye başladı. Şahsın küfretmesi üzerine sağlık görevlisi Mesut Kalaycı, şahsı uyardı. Sağlık görevlisinin uyarısı üzerine sinirlenen şahıs ile sağlık görevlisi Mesut Kalaycı arasında tartışma yaşandı.

Şahıs yerden aldığı kilitli parke taş ile Mesut Kalaycı'nın yüzüne ve vücudunun değişik yerlerine vurdu. Sağlık memuru ve şahsı diğer görevliler ve köylüler ayırdı.

Yaralı sağlık memuruna yapılan ilk müdahalenin ardından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı sağlık memurunun diline 4 dikiş atılırken, vücudunun çeşitli yerlerinde ezilme meydana geldi. Sağlık memuru beş gün iş göremez raporu aldı. Olayla ilgili jandarma soruşma başlattı.

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu ise olayla ilgili açıklamada bulunarak, "Bugün yaklaşık 4 yıldan beri, Gerger Güngörmüş Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan, bölge halkı tarafından da oldukça sevilen, bir sağlık memuru arkadaşımız, hasta yakınları tarafından hem fiziksel hem de sözel şiddete maruz kaldı. Yaşanan bu üzücü olayı kınıyorum.

Büyük bir özverili ile görevlerini yerine getiren sağlık çalışanlarımıza, şiddet uygulamayı hem vicdani hem de insanı yönden bütün toplumun sorgulaması gerekir. Adıyaman Sağlık-Sen Şubesi olarak sağlık memuru arkadaşımızın yanında olduğumuzu beyan eder ve şiddetin asla bir 'hak' olmadığını haykırmaya devam edeceğimizin bilinmesini isterim" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Memurunu Darp Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement