Sağlık Müdürlüğünün Bahçesine Duvar Ördü - Son Dakika
Yerel

Sağlık Müdürlüğünün Bahçesine Duvar Ördü

Balıkesir'in Havran ilçesinde bir vatandaş, kendisine ait olduğu gerekçesiyle yıllardır İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesi olarak kullanılan alanın 212 metrekaresini, ördüğü duvarla ayırdı.

02.09.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN FİRİK - Balıkesir'in Havran ilçesinde bir vatandaş, kendisine ait olduğu gerekçesiyle yıllardır İlçe Sağlık Müdürlüğü bahçesi olarak kullanılan alanın 212 metrekaresini, ördüğü duvarla ayırdı.

Havran'da yaşayan Haydar Korktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havran İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi ve Havran Toplum Sağlığı Merkezinin yer aldığı binanın içinde bulunduğu alanın 212 metrekaresinin kendisine ait olduğunu söyledi.

Korktaş, bu durumun açtığı davayla tespit edildiğini ancak arsanın bedelini almak için mücadele başlattığı günden bu yana sorununun çözülmediğini ileri sürdü.

Kendisine ödeme yapılmadığı için çareyi duvar örmekte bulduğunu aktaran Korktaş, şöyle konuştu:

"İlçe Sağlık Müdürlüğünün bahçesine duvar ördüm. Ardından da ayırdığım arsamı satılığa çıkardım. Belediyenin rayiç bedel tespitine göre arsa 110 bin lira. Havran Toplum Sağlığı Merkezi binasına gelenlerin otopark olarak kullandıkları alanın araç girişini de çitle kapattım. Hakkımı aramak için her yere gittim. Mahkemeden önce etrafını çevirmek istedim, belediye izin vermedi. Yan taraf sağlık ocağıydı burasını yol olarak kullanıyorlardı. Mahkemeye gittim. Mahkemeyi kazandıktan sonra burasını böyle çevirdim. Burasını tuğla duvarla kapattım çünkü hiç kimse yardımcı olmadı. Bu zamana kadar masraflarımı alacaktım ancak şimdi değeri ne ise onu istiyorum."

Söz konusu arsaya 30 yıldır emlak vergisini ödediğini belirten Korktaş, Balıkesir Büyükşehir olunca yıllık vergisinin 800 liraya çıktığını aktardı.

Korktaş, arsasına duvar örmek için yaklaşık 2 bin lira harcadığını, dava masraflarının da 5 bin liraya yaklaştığını ifade ederek, yıllardır yaptığı harcamalara karşılık arsayı satacağını bildirdi.

Havran Kaymakamı Yasin Öztürk de vatandaşın bölgede bir arsası bulunduğunu belirterek, "Bu konuda kendisiyle görüşüldü. Sağlık Grup Başkanlığı da arsa sahibiyle görüşme yaptı. Orası şahsın kendi mülkiyeti satabilir ama orada bir yapı yapılacak durum yok. Bu şekil hazine ile takas işlemini gerçekleştirin demiştim. Hazineden başka bir yer kendisine teklif edilerek işleme başlayacaklarını söylemişti sağlık müdürlüğü" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Müdürlüğünün Bahçesine Duvar Ördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement