Sağlık Müdürü Öztürk'ten Lösev'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Sağlık Müdürü Öztürk'ten Lösev'e Ziyaret

Sağlık Müdürü Öztürk\'ten Lösev\'e Ziyaret

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz’a ziyaret etti.

04.11.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV İl Temsilcisi Şevket Yılmaz'a ziyaret etti.

Ziyarette, LÖSEV'in yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla hem Sağlık Bakanlığı hem de Kastamonu Valiliği adına LÖSEV Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz'ı ziyaret ettiklerini belirterek, "Bu zamana kadar İl Sağlık Müdürlüğümüz olarak Lösemili çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmaya çalıştık. Her türlü desteğimizi ve imkanlarımızı lösemili ailelerimiz için kullandık. Ayrıca tedavi süreçlerinde gerekli hizmetler açısından ve sosyal destekler açısından lösemili ailelerimize desteğimi sunduk. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hazırladığımız EDES projesi kapsamında bir yıl boyunca lösemili çocuklarımızla beraber olmaya çalıştık. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler yaptık. Amacımız, sağlığın üç ayaklı bir yapı olduğunu anlatmak. Buda hem psikolojik hem sosyal hem de biyolojik yönlü olduğunu unutmamak gerekiyor. Bizde, psikolojik ve sosyal açıdan destek vermeye çalıştık. Bu zorlu tedavilerinden lösemili çocuklarımızın yanında olmaya çalıştık. Biz, her zaman LÖSEV'in yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın da Lösemili ailelere ve LÖSEV'e destek olmaya çağırıyoruz. Toplumumuzun Lösemili çocuklar bakımından daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Kastamonu'da 38 lösemili çocuğun bulunduğunu söyleyen LÖSEV Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz ise, "Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz ile çalışan personelini bizleri ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık 17 yıldır LÖSEV'in Kastamonu'da il temsilciliği görevinde bulunuyorum. Fakat ilk kez bir sağlık müdürü bizleri ziyaret ediyor" diye konuştu.

2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla kısıtlı bütçeden dolayı fazla bir etkinlik yapamadıklarına değinen Yılmaz, şöyle konuştu: ; "Kastamonu'da çocuklarımız, Ankara'da sürekli tedavi altında tutulduklarından dolayı etkinliklerimiz kısıtlı oluyor. İl Sağlık Müdürümüz, Kastamonu'ya geldiği günden itibaren 38 lösemili ailemize, büyük destekleri olmuş ve onlarla birebir ilgilenmiştir. Bu duyarlılığından dolayı Sağlık Müdürümüzü ve personeline teşekkür ediyorum. Ben, yaklaşık 17 yıldır LÖSEV'in içerisindeyim. Fakat şimdiye kadar yani son üç yıldır hiç kimse lösemili çocuklarımızla bu kadar yakından ilgilenmedi. Kendilerini bu hassasiyetlerinden dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Müdürü Öztürk'ten Lösev'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement