Sağlık Müdürü Uzun, "Yıkılacak Hastane ve Yerleşkesi Sağlık Kompleksine Dönüştürülecek" - Son Dakika
Yerel

Sağlık Müdürü Uzun, "Yıkılacak Hastane ve Yerleşkesi Sağlık Kompleksine Dönüştürülecek"

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının yıkılarak sağlık kompleksine dönüştürüleceğini söyledi.

16.04.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının yıkılarak sağlık kompleksine dönüştürüleceğini söyledi.

Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sağlık yatırımlarına devam ettiklerini, bu kapsamda, Fabrikalar Mahallesi'nde bulunan Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk astalıkları Hastanesi  binasını yıkılarak sağlık kompleksine dönüştürüleceğini söyledi.

Şehir merkezinde bulunan eski 100 yataklı Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi'nin 16 bin metrekareye konuşlanmış ve iki bloktan oluşan binaların geçen yıl boşaltılarak Yüksek İhtisas Hastanesinin ek binasına taşındığını belirten Uzun, şunlara kaydetti:

"Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bölümü ve acil servisi, 15 gün önce yeni yapılan 500 yataklı Yüksek İhtisas Hastanemize taşıdık.

Eski Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanemizin yıkım kararını Sağlık Bakanlığı'na teklif ettik.  Bakanlıktan bu konuda talebimiz doğrultusunda yıkım kararı çıktı. Söz konusu iki blokluk bina yıkıldıktan sonra ortaya çıkacak olan 16 bin metrekarelik arsa üzerine, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, 112 Acil Yardım Kurtarma Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin de yar aldığı modern bir sağlık kompleksi yapacağız. Projesi bakanlığımız tarafından hazırlanıyor." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Müdürü Uzun, 'Yıkılacak Hastane ve Yerleşkesi Sağlık Kompleksine Dönüştürülecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement