Sağlık Personeline Kbrn Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Sağlık Personeline Kbrn Eğitimi

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı, halk sağlığının korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinin sorumlu personeline KBRN (Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) eğitimleri veriliyor.

09.04.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditlere karşı, halk sağlığının korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinin sorumlu personeline KBRN (Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer)  eğitimleri veriliyor.

Bursa AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü KBRN ekibi tarafından verilen eğitimler kapsamında; Ocak ayında Bursa Devlet Hastanesi, Şubat ayında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mart ayında Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Gemlik Devlet Hastanesi ve Duaçınarı ADSM ve Nisan ayında ise İnegöl Devlet Hastanesi ile Ayten Bozzkaya Spastik Çocuk Hastanesi sorumlu personeli KBRN Bilgilendirme Eğitimleri'ne tabi tutuldu.

Olası KBRN olayında hastane çalışanında farkındalık sağlanması, hastane acil servis planlamasının yapılmış olması, yasal sorumluluğun tanımlanması ve KBRN maddelerinden etkilenmiş yaralıların hastanede tıbbi tedavi öncesi uygulanması gereken temel esasların tanımlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı tüm sağlık tesislerinde Temmuz ayında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Personeline Kbrn Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement