Sağlık-Sen Ailesi Piknikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Sağlık-Sen Ailesi Piknikte Buluştu

Sağlık-Sen Ailesi Piknikte Buluştu

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi her yıl geleneksel hale getirdiği ve Hemşireler, Ebeler ve Anneler günü vesilesiyle yapılan pikniğe katılım yoğun oldu.

17.05.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deve geçidi piknik alanında yapılan pikniğe Sağlık çalışanları aileleriyle katılım sağladı. Bin 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen pikniğe; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu da katıldı.

"Özlük Haklarına Erişemedik"

Yöresel şarkılarla mini bir konserin verildiği piknikte, çalışanlar halaylarla gönüllerince eğlenip stres attı. Kısa bir açılış konuşması yapan Ensarioğlu, bu yıl düzenledikleri pikniğe buruk girdiklerini belirtip sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yıl Hemşireler, Ebeler ve Anneler günü dolayısıyla geleneksel olarak yaptığımız pikniğimize hepiniz hoş geldiniz. Güzel bir günü Sağlık-Sen ailesiyle geçirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyken hak ettiğimiz özlük haklarına erişemediğimiz için içimizdeki burukluğu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz"

"Taleplerimiz Hala Karşılık Bulmadı"

Adaletsiz döner sermaye dağılımlarının hala devam ettiğini, çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri kreşlerin hala oluşturulmadığını ve bu konuda çözüm noktasın atılan herhangi bir adımı görmediklerini belirten Ensarioğlu, yıpranma payının emekliliğe yansıması konusunda da taleplerine hala karşılık bulamadıklarını belirtti. Ensarioğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Diyarbakır'da zaten çok zor şartlar altında, sayıca eksik sağlık personelleriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza mobing asla kabul edebileceğimiz bir husus değildir. Bunu yapan herkim olursa olsun karşısında olacağımızı belirtir, gerekli her türlü yaptırımın yapılacağını bilmenizi isterim. Taleplerimizi alma noktasında mücadelemiz sizlerin yardımıyla da devam edecektir. Bunu unutmasınlar ki Sağlık Çalışanları ve Sağlık Bakanlığı aynı pazılın birer parçasıdır. Bakanlık biz olmadan asla Sağlıklı Türkiye resmini tamamlayamaz. Sağlıklı bir Türkiye İstiyorlarsa biran evvel Sağlık Çalışanlarının taleplerine cevap bulunsun"

Piknik öğle yemeğinin ardından organize edilen çeşitli sosyal aktivitelerin ardında son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sağlık-Sen Ailesi Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement