Sağlık Sen'den Ek Ödeme Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık Sen'den Ek Ödeme Açıklaması

Sağlık Sen\'den Ek Ödeme Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Siirt Şubesi, sağlık çalışanlarının umutla beklediği yıpranma payı ek ödemelerinin emekliliğe yansıması ve kreş hakkı gibi hususlar nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda hayal kırıklığı yaşadıklarını açıkladı.

13.03.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Siirt Şubesi, sağlık çalışanlarının umutla beklediği yıpranma payı ek ödemelerinin emekliliğe yansıması ve kreş hakkı gibi hususlar nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nda hayal kırıklığı yaşadıklarını açıkladı.

Sendikaya bağlı üyelerin katılımıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde açıklama yapan sendika başkanı Vesim Eviz, insanların sağlığının emanetçisi olan sağlık çalışanlarının, sağlık sisteminin sigortası olduğunu söyledi. Eviz, çalışanlar olarak, Başbakan tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranındaki artışı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Nöbet ücretleri dışında uzun zamandır mücadelesini verdikleri yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, Başbakanı yanılttığını iddia eden Eviz, şöyle konuştu: "Sendikamızın düzenlenen programına katılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sizler umudun adısınız' diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz."

Sağlık çalışanlarına müjde konusuna da değinen Eviz, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz, sağlık çalışanları için müjde; bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır, biz sağlık çalışanları için müjde, hekim, hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansımasıdır. Biz sağlık çalışanları için müjde, 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağının açıklanmasıdır. Bu nedenle Sağlık-Sen olarak; Başbakanımız tarafından yapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz."

Sendika çalışanları, yapılan açıklamanın ardından işlerinin başına döndü. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Sen'den Ek Ödeme Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement