Sağlık-Sen'den Mısır'da 529 Kişi Hakkında İdam Kararına Tepki - Son Dakika
Yerel

Sağlık-Sen'den Mısır'da 529 Kişi Hakkında İdam Kararına Tepki

Sağlık-Sen\'den Mısır\'da 529 Kişi Hakkında İdam Kararına Tepki

Sağlık ve sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin "Dünya bu katliama sessiz kalmamalı" dedi.

10.04.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Op. Dr. Recep Atçı, Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin "Dünya bu katliama sessiz kalmamalı" dedi.

Atçı, yaptığı açıklamda darbe karşıtlarına idam cezası verilmesine tepkilerin daha gür sesle dile getirilmesi gerektiğini kaydetti. Cuntacıların, halkın yüzde 52'sinin oyu ile Mısır'ın seçimle gelmiş ilk meşru Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'yi geçtiğimiz yıl 3 Temmuz'da askeri darbe ile görevinden indirdiğini hatırlatan Atçı, dünya ülkelerinin sessizliğinin darbe yönetimini cesaratlendirdiğini ifade etti.

Atçı, darbe ile meşru yönetimi uzaklaştıran cuntacıların, bu süreçte iradesine sahip çıkan Mısır halkının üzerine silahlarla ateş ettiğini, binlerce kişinin ölümü ile sonuçlanan katliamlar yapıldığını kaydetti.

YARGINLANMASI GEREKEN DARBECİLER

Halkın oyları ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını asker marifetiyle görevinden uzaklaştıranların asıl yargılanması gerekenler olduğunu belirten Atçı, şunları ifade etti:

"Darbe suçundan yargılanması gerekenler Mursi'yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladı. Mısır'da, 529 darbe karşıtına idam cezası verildiği bildirildi. Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına dünyanın sessiz kalması bugün yeni katliamlara kapı aralamaktadır. Mısır'da iradesine sahip çıkan mazlum halka yapılan zulmü büyük bir kaygı ile takip ediyoruz. Cunta karşıtı gösteri yapan 529 kişiye idam cezası verilmesini kınıyoruz. Uluslararası arenayı da yargısız infaza karşı tavır almaya davet ediyoruz. Çünkü dünya bu katliama sessiz kalmamalı. Hukuki temelden yoksun, siyasi idamların infazının gerçekleşmesine göz yummak, adaletin ve insanlığın ayaklar altına alınmasına seyirci kalmaktır. Biz, bu infazların gerçekleşmemesi için en üst perdeden sesimizi haykırıyoruz."

"İNSAN OLAN İDAMLARIN KARŞISINDA DURUR"

Mısır ile ortak bir inanç, medeniyet, tarih ve kültüre sahip olduklarını dile getiren Atçı, infazların gerçekleşmemesi için AK Parti hükümetinin uluslararası arenada daha büyük bir mücadele vermesi çağrısında bulundu.

Yüreğinde insan sevgisi olan, vicdan ve merhamet sahibi herkesin siyasi görüşü ne olursa olsun bu idamların karşısında durması gerektiğini ifade eden Atçı, "Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır'da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu buradan açıkça belirtiyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık-Sen'den Mısır'da 529 Kişi Hakkında İdam Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement