Sağlık-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Sağlık-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu

Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durmuş: "Biz bu döner sermaye yönetmeliğinin daha adil ve adaletli bir sisteme dönüştürülmesini istiyoruz"

18.10.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, "Biz bu döner sermaye yönetmeliğinin daha adil ve adaletli bir sisteme dönüştürülmesini istiyoruz" dedi.

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde yapılan Sağlık-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu'na katılan Durmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük ve tek yetkili sendikası olduklarını anlattı.

Sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilebilmesi için her platformda mücadele ettiklerini belirten Durmuş, yapılan çalışmaların en etkili yolunun, toplu sözleşme masası, personel danışma kurulu ve KİK toplantıları olduğunu ifade etti.

Durmuş,  burada sağlık çalışanlarının sorunları gündeme getirerek, bu sorunların Türkiye'nin gündeminde uygun vizyon ve çözümlere kavuşturulmasını istediklerini dile getirerek, "Yıllardan beri rahatsızlığımızı gündeme getirmiş olduğumuz bir döner sermaye yönetmeliği var. Biz bu döner sermaye yönetmeliğinin daha adil ve adaletli bir sisteme dönüştürülmesini istiyoruz" diye konuştu.

-"Asosyal bir yaşamaya mecbur kalmış durumdalar"

Durmuş, sağlık çalışanlarının iş yükünün Avrupa'yla kıyasladığında yaklaşık 4-5 kat fazla olduğunu belirterek, daha fazla sağlık çalışanı alınarak bu açığın ve yükün kapatılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Sağlık çalışanlarının 7 gün 24 saat esaslı çalıştıklarına vurgu yapan Durmuş, şöyle konuştu:

"O kadar yoğun çalışma altında oldukları için asosyal bir yaşamaya mecbur kalmış durumdalar.  Eşi de sağlık çalışanı olması hasebiyle bir arkadaşımız 10 tane nöbet tutuyor. Eşi de 10 tane nöbet tutuyor. Ayın 20 günü birbirini görmeyen bir aile... Biz bunların da mutlak süratle çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. 24 saat çalışma esaslı kreş uygulaması yürürlüğe getirilerek bu ailelerin birbirlerini ve çocuklarını daha fazla görmesine imkan tanınmasını arzu ediyoruz."

Durmuş, sağlık çalışanlarının fiili yıpranma payı kapsamına alınması gerektiğini ifade ederek bunun süratli bir şekilde hayata geçirilmesini istediklerini anlattı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık-Sen Erzurum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement