Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

"Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip ebelerin, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde"

20.04.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip ebelerin, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde olduklarını belirtti.

Memiş, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vekil ebe hemşirelerin kadro talebinin karşılanması, ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi, uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen temel sorun ve taleplerinin ebeler için de geçerli olduğunu hatırlatan Memiş, ebelere yıpranma payı verilmesi gerektiğini, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını da istedi.

Memiş, "Anne ve bebek ölümlerinin azalmasında önemli bir paya sahip ebelerin, hayat kurtarmalarına karşın çalışma şartları ve ekonomik sebeplerle tükenmişlik içinde" ifadesini kullandı.

Geçmiş yıllarda hazırladıkları Sağlıkta Dönüşüm Programı Değerlendirme Raporu'nun sonuçlarıyla ilgili Memiş, şunları kaydetti:

"Ebelerin mesleği isteyerek seçmiş olmalarına rağmen fırsatları olsa bu durumu değiştirmek istediklerini ekonomik sıkıntılar sebebiyle aile içinde ve psikolojik olarak sıkıntılar yaşadıkları, kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayıramadıkları, sosyal hayatlarının yok olduğu ve bütün bunların yaşam kalitelerini, memnuniyetlerini düşürerek tükenmişliğe yol açtığı görüldü. Sağlık sistemini birey boyutunda incelediğimizde, yaşam kalitesinin ve hayat memnuniyetinin etkilediği değişkenlerin hepsinin bir arada ele alınması gerektiği ortaya çıkıyor." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement