Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Bakanlıkla Ortak Mutabakata Vardık" - Son Dakika
Güncel

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Bakanlıkla Ortak Mutabakata Vardık"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: "Bakanlıkla Ortak Mutabakata Vardık"

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, sağlık personellerin merakla beklediği yıpranma payı konusuna ilişkin bakanlıkla ortak mutabakata vardıklarını söyledi.

31.10.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, sağlık personellerin merakla beklediği yıpranma payı konusuna ilişkin bakanlıkla ortak mutabakata vardıklarını söyledi. Memiş, "Sağlık bakanımızla tekrar görüştük. Askerdeki polisteki gibi yıpranma payının tüm çalışanlara aynı şekilde verilmesi konusunda ortak mutabakata vardık" dedi.

Sağlık-Sen Antalya ve Demre şubelerinin organize ettiği yemeğe davetli olarak katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Demre'de sendika üyeleriyle bir araya geldi. Yemeğe çok sayıda sendika üyesinin yanı sıra, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Demre Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Kazım Kazan, Demre Sağlık-Sen Şube Başkanı Ercan Karataş, Sağlık-Sen yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

"Bir milyon sendika üyemiz meydanlarda nöbet tuttu"

Yemekte konuşan Başkan Memiş, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe teşebbüsüne her kesimiyle karşı çıktığını hatırlatarak, bir milyon Sağlık-Sen ve Memur-Sen üyesinin meydanlarda nöbet tutuğunu söyledi. Sağlık-Sen olarak her toplantıda demokrasiyi ve ülke birliğini savunduklarını söyleyen Başkan Memiş, "Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in darbe karşıtı söylemleriyle duruşu bu teşkilatı diri tuttu. Bir milyon üyemizi meydanlara davet ettiğimizde, hangi ile gittiğimizde her vatandaştan şunu duyduk; 'Memur-Sen ve Sağlık-Sen üyeleri bizden önce meydanlara indi, hep ön saflarda yer aldı' oldu. Tüm Sağlık-Sen ve Memur-Sen camiasına bu duruşlarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Sağlık personellerine tümüne yıpranma payı

Çalışanlarının haklarının aranması noktasında sonuna kadar çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Başkan Memiş, polis ve asker gibi sağlık çalışanlarının tümünün de yıpranma payı alması gerektiğini söyledi. Memiş, sağlık çalışanların merakla beklediği yıpranma payı ile alakalı Sağlık Bakanlığı ile ortak mutabakata vardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Savaşlarda asker, polis ve sağlık çalışanları vardır. Maliye memuru görür müsünüz? Görmezsiniz. Nüfus memuru da olmaz. Aynı şekilde, Ankara'daki patlamalarda, İstanbul'daki patlamalarda herkes haliyle doğal olarak oradan kaçarken, sağlık çalışanları oradan bir can kurtarma derdiyle görevi icabı ateşin içine giriyordu. Böyle bir kutsal mesleğe sahip teşkilatız. O zaman bu dönemde, sağlık çalışanlarının bu süreçteki fedakarlıklarının da mutlaka ortaya konması gerekiyor. 15 Temmuz gecesi binlerce vatandaşımız yaralandığı zaman, hiç bir sağlık çalışanımız evinden çağrılmayı beklemedi. Herkes hastanesine koşup sabahlara kadar aylarca bu hizmetini sürdürdü. İşte bunu sayın bakanımıza ifade ettik. ve dedik ki, sağlık çalışanlarının en büyük sorunlarından bir tanesi yıpranma payının bir an önce çıkması. Bu konuyu gündeme taşıyamayanlar, bu konuyu bilmeyenler, şimdi diyorlar ki; 'hani Sağlık-Sen yıpranma payını ne yaptı, niye alamıyoruz' diyorlar. Değerli kardeşim, bu konu öyle çok kolay bir konu değil. Ama biz bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ettik. Onun talimatları doğrultusunda çalışmalar başladı. En son bir önceki bakanın nöbet tutanlara verilmesi konusundaki çalışmasına, durun dedik. Bunu kabul etmiyoruz demiştik. Yeni bakanımızla bu konuyu tekrar görüştüğümüzde, inşallah sayın bakanımızın da yaklaşımıyla birlikte, askerdeki polisteki gibi yıpranma payının tüm çalışanlara verilmesi konusunda ortak mutabakata vardık. Bu konuyu inşallah tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar hatırlatmak kaydıyla bu konuyu sonuçlandıracağız ama herkesi kapsayacak şekilde sonuçlandıracağız. Bunun mücadelesini veriyoruz"

Demre Devlet Hastanesi'nin mevcut hastane koşullarıyla ilgili de konuşan Memiş, ilçeye yeni bir hastane yapılması açısından yine Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştüklerini ve bu sürecin hızlandırılması için talepte bulundukları bilgisini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: 'Bakanlıkla Ortak Mutabakata Vardık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement