Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, paralel yapının karşısında dik durduğumuz için paralel yapının medyasının Memur Sen için karalama kampanyası başlattığını söyledi.

25.03.2015 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, paralel yapının karşısında dik durduğumuz için paralel yapının medyasının Memur Sen için karalama kampanyası başlattığını söyledi.

Sağlık-Sen Samsun Şubesi Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle "Zaferin Gözyaşları Çanakkale" isimli tiyatro gösterisi düzenledi. Eğitim Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen tiyatro gösterisine Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Fatih Özkan, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, kurum hastaneleri başhekimleri, hekimler, hemşireler, hastane çalışanları ve aileleri katıldı.

Tiyatro gösterisi öncesi açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, " 18 Mart, sadece bizim şanlı tarihimizin değil, insanlık tarihinin en önemli, en büyük ve asalet dolu bir savaşın tarihidir. Çanakkale, hepimizin gönlünde bir İstiklal meşalesidir. Bu destan, asla tarihin tozlu sayfalarına mahkum edilemez. Nesiller ve asırlar arasında yaşanan tarihi birikimi iyi anlamak, iyi kavramak ve bugünün gençlerine de bu hakikatleri tam tamına anlatmak lazımdır. İşte o zaman kökü mazide olan ve geçmişiyle barışık bir nesil yetiştirmiş oluruz" dedi.

Çanakkale Zaferinin önemine değinen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bundan 100 yıl önce bir destan yazıldı. Bizde bundan sonraki dönemlerde de Çanakkale ruhuyla sendikacılığımızı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"SAĞLIKTAKİ MOBİNGİN ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ"

Sağlık çalışanların sosyal hakları ile ilgili bazı konulara değinen Genel Başkan Memiş, "Sağlık-Sen olarak sorunlardan nemalanan bir sendikacılık anlayışı yerine, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan ve diyaloga açık bir sendikacılık anlayışımız ile 2009 yılındaki yetki dönemimizden bugüne sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın 70'den fazla sorununu çözmüş olduk. Ancak sağlıkta sorunlar bitmek bilmiyor. Türkiye'de sağlığa erişimin kolaylaştığı bir dönemde 2'den 9'lara çıktığı bir dönemlerde, memnuniyetin 39'lardan 76'lara çıktığı bir dönemde maalesef sağlık çalışanlarına şiddetin arttığını görüyoruz. Sağlıktaki mobingin arttığını görüyoruz. İş yükü nedeniyle çalışanlarımızın tükendiğini görüyoruz. Fazla nöbetler nedeniyle sağlık çalışanların ciddi anlamda mağdur olduğunu görüyoruz. Her platformda şunu diyoruz ki, ne kadar modern hastaneler yaparsanız yapın, bu hastanelerin içerlerini ne kadar modern cihazlarla donatırsanız donatın eğer burada hizmet veren sağlık çalışanlarını mutlu edemezseniz, sağlık çalışanların iş yükünü hafifletemezseniz, sağlık çalışanların istediği özlük haklarını vermezseniz, şiddete karşı daha ciddi tedbirler almazsanız hiç kusura bakmayın sağlıkta dönüşüm artık son noktaya gelmiştir. Bundan sonra ileriye değil, geriye gidiş başlayacaktır. Onun için sağlık çalışanlarının da memnuniyeti dikkate alınmak zorundadır. Geçtiğimiz 13 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızın katıldığı hemşireler günü programında da sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü altında eziliyor. Evine, eşine, çocuğuna zaman ayıramıyor, fazla nöbetler nedeniyle yıpranıyor, şiddet görüyor ve sağlık çalışanlarına yıpranma yapı istediğimizi ifade ettik. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı bizim bu haklı talebimize kulak verdi ve kürsüye çıktığı zaman oradan Bakanına talimat verdi. 'Sağlık çalışanlarına 5 yıla 1 yıpranma yapı veriyorum' dedi. Yine lisans tamamlama ve kreşler konusunda talimat verdi. Ama 1 yıllık mücadelemiz neticesinde Sağlık Bakanlığının bu konularda çok fazla bir ilerleme kaydettiğini göremedik" şeklinde konuştu.

"2015 YILI SAĞLIK-SEN İÇİN ÖNEMLİ"

Sağlık-Sen olarak 2015 yılında toplu sözleşme masasına getirecekleri talepleri hakkında bilgi veren Memiş, "Lisans tamamlama konusunda geçtiğimiz hafta YÖK üyesi Safa Kapıcıoğlu ile yaptığımız görüşme neticesinde şuanda lisans tamamlama hazırlıkları son aşamasına geldi. 2015 eğitim öğretim yılında 130 bin arkadaşımızı ilgilendiren lisans tamamlama konusunun kesinlikle 2015 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği müjdesini aldık. Sağlık-Sen olarak 2015 yılı bizim için önemli. 2015 yılı toplu sözleşme masasına oturduğumuzda sağlık çalışanlarının ek ödemelerine 20 puanlık bir artış talep edeceğiz. Yani bugün 1'in 4'ü bir hemşire arkadaşımız 850-900 TL sabit ödeme alıyor, 20 puanlık artışla beraber bin 100 TL'lik bir sabit ücret alabilecek. Toplu sözleşme masasında öncelikli talebimiz sabit ödemelere 20 puanlık artış olacak. Yine bunun yanında bu iş yükü yoğunluğu içersinde bizi en çok yoran ve çalışma barışını bozan adaletsiz döner sermaye sisteminin değiştirilmesi konusunda bizim toplu sözleşme masasındaki en önemli talebimiz olacak. Bir havuz var ve o havuzda 3 tane musluk var. Bunun birisinden tazyikli akıyor, birisinden ancak damlıyor, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetlerin olduğu musluktan da kör tıpa takılmış, oradan akma ihtimali yok. Eğer sağlık bir ekip işiyse ve bu ekipte çalışanların tamamı bu hizmeti sunuyorlarsa, bu pastadan herkes hak ettiği oranda payı almalıdır. Önümüzdeki dönemde taban oranlarının arttırılması başta olmak üzere kat sayıların yükseltilmesi noktasındaki talebimizi de toplu sözleşme masasına getireceğiz. Diğer bir talebimiz, sağlık lisansı yerlerine 3 bin 600 ek gösterge verilmesidir. Bu konu 4 yıllık sağlık lisansiyer mezunu olan arkadaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanları gelecek endişesi yaşamamalı. Onun için 2015 yılı sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacak. Bu mücadeleyi sizlerle beraber vermek kaydıyla, sağlık çalışanlarımızın bu haklı taleplerine karşılık bulacağız" dedi.

"PARALEL MEDYA MEMUR SEN'İ YIPRATMAK İSTİYOR"

Paralel yapının Memur Sen'i yıpratmak istediğinin altını çizen Memiş, şunları kaydetti:

"Son günlerde Memur Sen'i yıpratılmak isteniyor. Taban aylık zammı ile ilgili özellikle kamuoyunda yapılan bir yanlış algıyla beraber Memur Sen yıpratılmak isteniyor. Taban aylık zammını almak ile birlikte hizmetlisinden Müsteşarına bin 27 TL olan taban aylık, bin 202 TL'ye çıktı. Biz toplu sözleşme masasına otururken, yüzdelik zam mı talep edelim, taban aylık zammı mı talep edelim diye oturduk günlerce tartıştık. 200 TL'lik bir talepte bulunduk, 175 TL'de anlaştık. Bunun emekliye yansıtılması 146 TL, memura yansıtılması 123 TL, devlete maliyeti 214 TL ve taban aylık bin 27 TL'den bin 202 TL'ye çıktı. Memur Sen'in vermiş olduğu bu emeğin karşılığında elde etmiş olduğu taban aylığını birileri kötülemekle beraber Memur Sen'i yıpratmak istiyor. Önemli olan bu yıpratmayı kimin yaptığıdır. Paralel yapının medyası şuanda Memur Sen'i karalama kampanyası başlattı. Oysaki toplu sözleşme sonrasında o paralel medya memura çifte bayram müjdesi vermişti. 'Memur, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar taban aylığı aldı' diye manşetten haber yapmıştı. Ne değişti, bu ülkeye kim zarar verirse, babamızda olsa onun karşısında oluruz demiştik. Paralel yapının bu ülkeye zarar verdiğini bildiğimiz için karşısında dimdik durduk. Bugün paralel yapı bunun intikamını almak için Kamu Sen'le KESK ile işbirliği yapmak adına Memur Sen'i yıpratmak, Sağlık-Sen'i yıpratmak ve bu kazanımımızı yok göstermek istiyor."

Konuşmaların ardından Sağlık-Sen Samsun Şube Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen "Zaferin Gözyaşları Çanakkale" isimli tiyatro gösterisi yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement