Sağlık Sen'in İlçe Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Sağlık Sen'in İlçe Ziyaretleri

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Tekin: "Sağlıkta hizmet kalitesi artırılırken, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarında önlem alınması gerekir"

14.11.2013 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, Alpu, Beylikova ve Mihalıççık ilçelerinde sağlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, çalışanların sorunlarını yerinde dinledi.

Tekin, yaptığı açıklamada, ilçelerde görev yapan personelin çok zor şartlar altında çalıştıklarını, sağlık çalışanlarının her türlü bedel ödeyerek en iyi hizmeti vermeye çalıştığının anlatıldığını dile getirdi.

Son 10 yılda sağlıkta hizmet kalitesinin artmasına karşın, sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarının da artış gösterdiğine dikkati çeken Tekin, "Sağlıkta hizmet kalitesi artırılırken, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarında önlem alınması gerekir. Hükümetimiz bu konuda caydırıcı tedbirler almalı" ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen'in Eskişehir'in en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu, sağlık gibi hassas bir iş kolunda görev yapan çalışanların bu mesleklerini büyük bir titizlikle ve özveriyle yerine getirdiklerini vurgulayarak, Sağlık-Sen ailesi olarak sadece üyelerinin değil tüm çalışanların haklarını savunduklarını kaydetti.

Ayrıca görevleri başında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının da görev şehidi sayılması gerektiğini anlatan Tekin, çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, sağlık personellerine yıpranma verilmesinin en önemli taleplerinin olduğunu aktardı.

Tekin'in ziyaretlerine Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkan Yardımcılarından İlyas Bayrak, Ali Çege, Yunus Bolat ve iş yeri temsilcileri eşik etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Sen'in İlçe Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement