Sağlık-sen, Şehit Tıbbiyeliler'i Anacak - Son Dakika
Güncel

Sağlık-sen, Şehit Tıbbiyeliler'i Anacak

Sağlık-sen, Şehit Tıbbiyeliler\'i Anacak

Sağlık-Sen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okurken Çanakkale Savaşı’na katılan ve şehit olan Tıbbiyeliler için Çanakkale’de anma programı düzenleyecek.

17.05.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken Çanakkale Savaşı'na katılan ve şehit olan Tıbbiyeliler için Çanakkale'de anma programı düzenleyecek.

Her yıl geleneksel olarak yapılan anma programı, Eceabat Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde başlayacak. Burada kurulacak bir çadırda, Çanakkale Savaşları'ndan kesitler sunulacak. Akşam düzenlenecek program ise Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in konuşması ile başlayacak. Yavuz Bahadıroğlu'nun konferansının ardından Ahmet Yenilmez tarafından de bir gösteri ve sunum yapılacak. Anma programına katılanlar daha sonra, meşalelerle 57. Alay Şehitliği'ne hareket edecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, geleneksel olarak yaptıkları bu anma programıyla hem Çanakkale Ruhu'nu diri tuttuklarını, hem de bu ülke için canını vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına bir kez daha dikkat çektiklerini ifade etti. Tıp Fakültesi öğrencilerinin şehit olduğu yıl okulun mezun vermediğini hatırlatan Memiş, "Sağlık çalışanları hem görevleri başında, hem de daha mesleğe başlamadan bu ülke için, bu millet için yapılacak fedakarlığın hep öncüsü olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de sağlık çalışanları görevlerinin kutsiyetinin bilincinde, halka hizmeti Hak'ka hizmet olarak görerek çalışmaktadır. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak hem şehitlerimizi ve bu büyük mesajlarını unutturmamak, hem de bu anlamlı güne dikkat çekmek için her yıl bu etkinliğimizi düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen'in anma programında, katılımcılara buğday çorbası, arpa ekmeği ve üzüm hoşafı ikram edilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık-sen, Şehit Tıbbiyeliler'i Anacak - Son Dakika


Advertisement