Sağlık Turizmi Kapsamında, "Hastayı Anlamak Medikal İletişim" Projesi - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Turizmi Kapsamında, "Hastayı Anlamak Medikal İletişim" Projesi

Sağlık Turizmi Kapsamında, "Hastayı Anlamak Medikal İletişim" Projesi kapsamında ilde görev yapan sağlık personeline mesleki İngilizce eğitimi verilecek.

27.04.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Turizmi Kapsamında, "Hastayı Anlamak Medikal İletişim" Projesi kapsamında ilde görev yapan sağlık personeline mesleki İngilizce eğitimi verilecek.

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, genel sekreterliğin sağlık turizmi ile bünyesindeki sağlık kuruluşlarının kapılarını yurt dışından hastalara da açmaya hazırlanırken, bu büyük hedef doğrultusunda sağlık personelleri için mesleki İngilizce eğitimleri düzenleyeceği bildirildi.

Sağlıkta marka ve model olma hedefiyle bünyesindeki sağlık kuruluşlarını teknolojik yatırımlarla donatan genel sekreterliğin bir yandan da sağlık personellerini mesleki eğitimlerle geleceğe hazırladığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçtiğimiz aylarda, TÜİK tarafından oluşturulan Türkiye sıralamasında Bolu'nun sağlık hizmetlerinde başarılı 2. il olarak açıklanmasının sağladığı motivasyonla, Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin yeni hedefi sağlık turizmi ile bünyesindeki sağlık kuruluşlarının kapılarını yurt dışından hastalara da açmak."

Açıklamada, bu hedef doğrultusunda, planlama ve programlama çalışmalarını aralıksız sürdüren genel sekreterliğin,sağlık personeline çalışma hayatında gerekli olan mesleki İngilizce bilgisini edindirmek üzere 80 saat sürecek eğitim programının düzenlendiği kaydedildi.

Bolu Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin, eğitimler konusunda, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2016 yılı Teknik Destek Programından yararlanmaya hak kazandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sağlık Turizmi Kapsamında Hastayı Anlamak Medikal İletişim Projesi eğitimleri ile sağlık personellerini geleceğe hazırlıyor. Sağlık personeline çalışma hayatında gerekli olan mesleki İngilizce bilgisini edindirmenin amaç olduğu projede, 80 saatlik eğitimin ardından sağlık personellerine sertifika verilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sağlık Turizmi Kapsamında, 'Hastayı Anlamak Medikal İletişim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement